• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
davido - специалист
Здравейте,
искам да си направя или купя шаблони за оберфреза.
Идеи от какво се правят или къде се продават?
Мерси предварително.
shadowman - майстор
Всеки който има център ще може да ти направи.
davido - специалист
shadowman написа:
Всеки който има център ще може да ти направи.
Може би тъп въпрос, но какво е център ?
shadowman - майстор
http://www.biesse.com/prodotti/home_EN.asp?m=1
Или казано друго яче там където правят разкрой може да има и такава машина, на нея се правят заоблените детайли от ПДЧ.
Последна промяна от shadowman на нед сеп 26, 2010 10:55 pm, променено общо 1 път.
Илиян Илиев™ - майстор
Аз съм правил шаблони за фреза(не за оберфреза) с молив и ученически пособия за чертаене от МДФ. После търпеливо изрязване със зеге и доизглаждане с няколко вида шкурка.

Иска си време и търпение, но постигнах добър резултат. За съжаление нямам снимка на готовото изделие, но като си ида в БГ ще щракна няколко снимки.
shadowman - майстор
И така става, но играчката не е малка щото всяка неравност излиза и на детайла. За работа на центъра ще ти вземат около 5-6 пари на метър, но ще излезне както трябва и ще платиш само веднъж. Но пък за ся не си казал какво точно ще правиш.
davido - специалист
Искам да вкопая дръжки в ПДЧ , размера им е 6*3 см, но шаблона после ще ми върши и друга работа. нещо подобно на http://www.amazon.com/Woodhaven-8570-2- ... 93&sr=1-17

Относно правенето на шаблон от МДФ - после оберфрезата няма ли да "яде" от него ?
evdoki - специалист
Обикновено се ползват накрайници с лагерна част, която се води по шаблона. Така не се изяжда шаблона
Изображение
ZEDYCUS - майстор
Всяка оберфреза и най евтините си имат копир втулка за водене по шаблон. И с един евтин прав фрезер 'дупката " си става. На снимката копир втулката е монтирана на бъджета. А и с прав фрезер и копир втулка не си ограничен за дълбочина на фрезоване(максималната за оберфрезата). На тази с фиксиран лагер трябва да търсиш фрезер с нужната ти дълбочина. Поздрави.

Прикачен файл

ABCD0001.JPG
ABCD0001.JPG (405.81 KиБ) Видяна 7732 пъти
davido - специалист
Много благодаря за изчерпателните отговори.
Май за по-лесно ще се спра на фрезера с лагерна част, и ще спестя другите усилия, като си направя шаблон от дъски.
Всъщност шаблона трябва да е по-широк от исканата дупка колкото е разликата м/у фрезера и лагера, ако съм разбрал правилно, нали ?
  • 1
  • 2

Тема "шаблон за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: