• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sasho 28 - специалист
kuuuuuul написа:
Саше,ти избута камъка почти до върха и на края искаш да се откажеш,за такъв малък обект трудно ще намериш фирма със собствен кофраж или ще ти обявят такава цена че да се откажеш,запретвай ръкавите докато не са захванали студовете. :prost: :prost:
Намерих.1000лв. за работа,което включва монтиране на кофраж,връзване на арматура и бетониране,като бетона сами ще го бъркат на място и заливат.А плочата ще е 50 кв.м,защото реших на мястото на черешата да направя колона и да изнеса плочата,ставайки квадрат.Утре ще изкопая старата череша и ще правя колона.Проблема е,че майсторите нямат кофраж и ще взимат под наем за моя сметка.Та така като смятам грубо-наем кофраж-към 200лв,5 кубика бетон-към 200 лв/само цимент смятам,другото е у двора/,арматура-около 350-400лв,греди и подпори и 1 кубик ламперия-всичко към некъде 2500.Ако въобще са тея и не излезат по-изгодни. :roll:
Георгиев - специалист
Имай в предвид, че плочата трябва да сеи с кофража доста по-дълго от колоните.
sasho 28 - специалист
Георгиев написа:
Имай в предвид, че плочата трябва да сеи с кофража доста по-дълго от колоните.
Знам-към 25-30 дни.Наемите са за по 1 месец.Междувременно иззидах вътрешните стени.

Прикачен файл

DSC02976.JPG
DSC02976.JPG (79.89 KиБ) Видяна 3892 пъти
dechev - специалист
На същия етап съм колега /виличка 60 кв./ сега правя кофража на пояса.Нарязал съм си шпилки да захвана в пояса за гредите после.

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (321.9 KиБ) Видяна 3879 пъти
sasho 28 - специалист
Дай снимки на строежа.Ще правиш ли плоча?
dechev - специалист
Нямам актуални утре ще снимам, а плоча не съм предвидил, пояс и направо покрив, отдолу вата и картон.Дали обаче ще мога да покрия /като време, а и средства/ не се знае.Ти ще успееш ли да го затвориш?
sasho 28 - специалист
Мисля,че да.Живи,здрави и прави.Въпрос на 3000лв. и максимум до 1 месец време.Направата я обещават за 4-7 дни.
stenmark - специалист
То плочата не решава проблема относно зимата ,а покрива а там цените и времето са различни.Аз за това оставих това за пролетта макар да ме убеждаваха непременно да покрия.Само че всеки дава съвети ,а пари и помощ кой???
dechev - специалист
Ей го обекта.

Прикачен файл

4 (2).JPG
4 (2).JPG (316.99 KиБ) Видяна 4311 пъти
sasho 28 - специалист
Това изобетон ли е?
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33