Монтаж, топло и звукоизолации.
manito - напреднал
Здравейте!

Става дума за една вила. Отвън е санирана, отвътре няма нищо - на тухла си е. Та майстора който е санирал отвън, нещо е измазвал и отвътре в една от стаите. До колкото разбрах с колоркит. Понеже на майстора, който за малко да го копат в градината, се наложи да си тръгне по спешност, сега на мен се пада реда да измазвам. А аз още съм девствен на тая тема. Изчетох каквото намерих из форума и останах с впечатление, че този колоркит е за финал, финна шпакловка. А щом нещо не се използва по предназначение, то автоматично влиза в преразход. Питането ми е, с какво да измажа гола тухлена стена за да стигна до шпакловка? - гипсово лепило ми препоръчаха, лесно се работело с него и ставало за основа. След него шпакловка.

Идеята е да отидат минимум средства, защото ще се уча с това и ми се иска да огранича фирата.

Благодаря, поздрави.

Ники
Dain - специалист
Ники,аз,лично бих ти препоръчал да измажеш стените с гипсокартон :-D ,външните стени на скара с вата,а вътрешните на лепене,бързо,лесно,вкусно,и Успех.Ако има нещо питай пак.
wentii - специалист
Най-добре с гипсокартон-ще стане бързо и можеш да си го направиш сам,ще изправиш и стените. Иначе други варианти-гипсова мазилка,хоросанова мазилка!
Това с гипсовото лепило на гола тухла в голям преразход ще те вкара :)
Делян - специалист
Аз пък съм традиционалист - за мен си го правя с варово-циментова мазилка. Малко хамалска работа, но бързо й се хваща чалъма. Разхода, ако вземаш от готовия варов р-р в торби, е около 2 лева/кв.м без труда и според дебелината на мазилката.
KnauFer - специалист
Делян написа:
Аз пък съм традиционалист - за мен си го правя с варово-циментова мазилка. Малко хамалска работа, но бързо й се хваща чалъма. Разхода, ако вземаш от готовия варов р-р в торби, е около 2 лева/кв.м без труда и според дебелината на мазилката.
е то има ли изолация с мазилка :?т.е. ако нямаш външна изолация ,щи е студено зимата
картона си е по-добрият вариянт!

Тема "Изправяне на тухлени стени?! - и после шпакловка..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: