Най - вълнуващия въпрос зимно време.
EDI - майстор
Виж, какво предлагат ИЗОМАТ.Ето адреса http://www.isomat.net/isomat_bg/product_item.asp?id=99
Стефан - майстор
Violeta написа:
Но с какво е най-добре да бъдат измазани комините отвътре?
Според мен, даже и да са измазани отвътре, спасение няма!!! При горенето се отделя пушек, който излиза през комините. При съприкосновение със студените стени на отвора, се получава тая кафеникава "глеч". Тя е почти течна, и когато е в повече, започва да се стича надолу. Тъй като стените са хигроскопични, те поемат част от нея. След време, стените се напояват достатъчно, и започват да избиват тези петна по стените.
За мен, спасението е в събаряне на коминните тела / ако всички обитатели са съгласни след изясняване на проблема, и са убедени в него /, и замянато им с метални. Формата на сечението и по желание на собствениците. След това декорацията е също по желание.
Знам, че е трудоемко, и неудобно, но аз така виждам нещата.
Duke_BG - специалист
И пак се въщаме на по-горния ми пост :)

на знам какъв би бил ефекта но другия вариант май е смяна на коминките - сега има едни турски които са направени от материал подобен на тухла четворка - имат правилна кръгла форма отвътре и правоъгълна отвън като между вътрешната и външната има оставени въздушни междини - а бе нещо такова като на чертежа ( малиии как съм го надраскал )
едната е обикновенна коминка а другата е с отвор за вход от печка

Прикачен файл

kominka1.JPG
kominka1.JPG (17.92 KиБ) Видяна 13772 пъти
Времето се стопли и реших да предприема нещо за комина.
Само се моля да не застудее-че ако запали-ще стане мазало в стаята.
Явно ще трябва да сменям коминните тела.Така са черни , че не стават да се маже върху тях.
Дал съм снимки какво е положението-идеи приемам всякакави.
Отляво са коминните тела на отдушника за банята,отдясно е комина,
а се оказа и че втората дупка на комина пък била и отдушник на другите апартаменти.

Прикачен файл

Chimney-1.jpg
Chimney-1.jpg (10.98 KиБ) Видяна 13600 пъти

Прикачен файл

Chimney-2.jpg
Chimney-2.jpg (11.49 KиБ) Видяна 13600 пъти

Прикачен файл

Chimney-3.jpg
Chimney-3.jpg (9.94 KиБ) Видяна 13600 пъти

Прикачен файл

Chimney-4.jpg
Chimney-4.jpg (14.99 KиБ) Видяна 13600 пъти

Прикачен файл

Chimney-5.jpg
Това е крайния резултат
Chimney-5.jpg (12.04 KиБ) Видяна 13600 пъти
EDI - майстор
Мислил ли си за пожароустойчив гипскартон :?:
masteradmin - майстор
Или да го облечеш в теракот ?
Гост
Прегледах ти снимките и наистина имаш сериозен проблем който според мен не идва от горенето единствено на дърва. Хубавото е че при горене на дърва по-скоро комина би трябвало да ти се запечата а не да просмуква. Такова просмукване се забелязва най-често при горене на нафта, мазут или други горивни материали( олио ) . Рядко може да се получи такова просмукване от горене на дърва.
Както и да е той няма да спре така че ти предлагам да вземеш нещата в свои ръце. Инвестирай малко пари в коминни тела от неръждаема стомана, изолирай ги с минерална вата и го облечи в ютонг. Не те съветвам да копуваш правени комини които са прегънати или точково заварени. Колкото по-малък е отвора толкова е по-вероятно да се просмуче конденз. Има такива лазерно заварени с уплатняващи скоби които ти гарантират почти 99% непропускливост.
С каквото и да ги измазваш както виждащ не става. Така че санирането е най-сигурния начин. Не вярвам да ти излезе повече от 300-350 лв. цялата операция.
judas
Къде си виждал такива тела?
Те трябва и да съвпадат по размер с моите.
Гост
Ами кажи първо какви са твоите размери. Принципно тези които знам че ги има са с диаметър 130, 150, 180, 200, 225, 250, 300 но до колкото знам има и други размери.
Здравейте.
И аз имам същия проблем.
Някой знае ли дали с почистване на комина ще се оправят нещата и колко струва това, защото комшиите които горят печка няма да дадат пари и ще трябва аз да платя.
Аз си мисля дали не може да се сложи гипсокартон, който ще е отдалечен от стената и няма да се напоява и да се запуши розетката за да не тече от там.
Някой намерил ли е решение на проблема.
Поздрави.

Тема "Комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: