Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
stanetzz - специалист
Моля колеги, помагайте :gott:
Става въпрос за инверторен Haier HSU-10HM03(B). При включване на "топло" външният вентилатор се включва, компресорът плавно започва да набира обороти и си бръмчи, но без значение колко време е включен така, вентилаторът на вътрешното тяло изобщо не тръгва. Никакви индикации не мигат. Тръбите, които излизат от външното тяло не се загряват, а компресорът доста загрява.
Идва техник от фирма, която принципно не се занимава с Хайери; вакуумира, допълва с фреон, мери налягания и каза, че компресорът е заминал. Не е отварял външното тяло.
Проблемът е, че климатикът работи нормално няколко дни след горната интервенция, и сега се държи по същия начин, както преди това.
Та въпроса ми е възможно ли е проблемът да е в нещо различно от компресора ; струва ли си да търся фирменият сервиз (Роял) , или да го махам и да купувам нов ? :?
EDI - майстор
Мен ако питаш, го махай, не си заслужава ремонта, независимо какво му има.Може да викнеш сервиза, поне да установят проблема, но ХАЙЕР по принцип в последните години направиха доста проблемни серии.
vasikata - специалист
По описание прилича на изпуснал фреон отново, ако е така се търси ппопуска и се оправя. Ако е компресора колегата е прав - меткане без да се замисляш.
И новия да не хаер по възможност.
stamenov1 - специалист
При мен няколко пъти системата губи фреона, и всеки път все по бързо, а търсихме теча доста. Накрая надухме с азот вътрешното тяло и във вода, нищо, после същата процедуро и на въшното тяло и го топнахме в язовира, и се оказа, че изпуска под капачето където е ел. буксата на компресора. Каръшка работа. Сега съм го махнал, а е оригинален климатик и само за компресора от Хитачи искат 700 лв.
velev-klima - специалист
stamenov1 написа:
При мен няколко пъти системата губи фреона, и всеки път все по бързо, а търсихме теча доста. Накрая надухме с азот вътрешното тяло и във вода, нищо, после същата процедуро и на въшното тяло и го топнахме в язовира, и се оказа, че изпуска под капачето където е ел. буксата на компресора. Каръшка работа. Сега съм го махнал, а е оригинален климатик и само за компресора от Хитачи искат 700 лв.
За тази цел аз имам пропуско търсач на рефко и няма да го топя в язовира. :lol: А и компресора не е 700лв а към 450лв.
stanetzz - специалист
Май ще послушам съвета на Еди.
По-добре да сложа една нова Мидейка на негово място, пак ще излезе по-евтино от смяна на компресор.
:)
vaioo - специалист
Ако питаш мен викни още някой да го погледне или го свали и го закарай в роял и те ще ти кажат каква му е мъката.
После теглиш чертата и решаваш какво ти е по изгодно.

Тема "Проблем с инверторен Хайер- да го ремонтирам, или ...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: