Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Frysco - специалист
Dare_Devil написа:
@Frysco: Няма вариант да не може да се взриви - нали знаеш, че това, което не може да се направи с експлозиви, може да се направи с повече експлозиви ;)
А как става?

Пък понеже все пак темата се поразводни, честно казано българските блокове също не са за хвалене.Верно е че не са унищожени като този, обаче... половината апартаменти топлоизолирани, 2/3 усвоени балкони, всеки с различна дограма, а като видиш и цветовите съчетания в целия спектър... еми българска работа.Същевременно входовете с разбити дограми, паднала мазилка, асансьорите-страх да те хване да се возиш.
1115 - специалист
ArturDent написа:
.....

Ако аз утре отида и отмъкна дограмата на общината, какво ще ми се случи ?
Виж сега - Законът е строг, но справедлив.
За едни е строг, за други спреведлив.

Ти може и присъда да получиш, а с тях няма и да се занимават даже.
sasooooooooo - "специалист"
Във филмчето проектанта на блок 20 каза, че е проектиран да издържи 100г., следователно една такава сграда според мен би могла да удари и 150г. Друг е върпоса за моралното остаряване. Паднал панелен блок не съм чул, освен няколко панела в Стара Загора ли беше, които се оказаха, че не са ХИЧ заварени :? .
Има няколко блока тук в Бургас, на които им направиха цялостна ТИ и вънка и вътре да ти е кеф да гледаш, с градинките пред блока и т.н.
В панелка когато живях ми беше по спокойно, хората се знаехме, не си пречехме. Сега на тухлата само селяндури, викат крякат...
bjohnev - специалист
Невзривяеми неща няма!
Рязането с нож и взривяването, от физична гледна точка са едно и също нещо. Високо налягане за единица площ...

Ако това което изчетох по темата за носещите стени и асансьорни шахти, взривяването няма да е сложно. Даже, ако се взривява радиално по партерния етаж, от средата накъм периферията на блока, с милисекундно закъснение, блока ще имплодира към средата си (ще падне навътре в себе си).

Друг е въпроса кое е по-ефтино и бързо... все пак за да се разгърми, която и да е фирма, трябва одобрен взрИвен проект, разрешение от КОС, предпазни мрежи, дупчене, зареждане, окабеляване, отцепление, пожарна... Ако е близо до други сгради става още по-сложно. А, ако е близо до архитектурен обект, мина или от сорта подземни работи - съвсем сложно заради сеизмиката.

Явно са счели за по-лесно и бързо да го надърпат на конци с големите клещи :wink:
Frysco - специалист
Ерланген?Вие да не работите в Сименс?

Иначе, това което написахте е интересно... просто се чудех, при характерната особенност на тези блокове да поемат големи усуквания и вибрации, дали е възможно налягането да не предизвика нужния ефект?
Също така, факта че всички стени са носещи, дали не изисква прекалено голямо количество взрив, за са настъпи разрушителното усукване?
ArturDent - Почти Безобиден
filmatoplo написа:
...ако трябва да изразя какво мисля ще е по адрес на майка им.
Не съм сигурен че ще направиш това на майките им - те са още по-мизерни и нечистоплътни...
:-D
filmatoplo - майстор
Нали затова слагам -Ако. :)
pavkatay - майстор
ArturDent написа:
filmatoplo написа:
...ако трябва да изразя какво мисля ще е по адрес на майка им.
Не съм сигурен че ще направиш това на майките им - те са още по-мизерни и нечистоплътни...
:-D
Случката е извън темата ,но е смешна и истинска:
Мой познат върви с приятел и край един контейнер за боклук стои малко циганче ,което казва:
-Бате,дай 20 стотинки.
Приятелят на моя познат отговаря:
- Абе я се разкарай оттук,че ще ти е.а майката.
От контейнера се показала рунтава циганка (явно майката ) и пита:
-А голема ли ти е пишката.

Тема "Събаряне на панелен блок?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: