Купих си кирпичена къща на едно труднодостъпно за камиони място. Кирпичът от ВЪНШНАТА СТЕНА трябва да се измаже, но е просто невъзможно толкова материал да се принесе на ръце. Затова и моят въпрос: ако сложа стеропор на външните стените, няма ли те да престанат да дишат и да влезе влага в кирпича? Не ми е за изолацията, зная, че кирпичът е изолация по себе си, но бялата мазилка е паднала и трябва да се запази кирпичът. Само стеропорът ли е решението или има и друго?
danea написа:Купих си кирпичена къща на едно труднодостъпно за камиони място. Кирпичът от ВЪНШНАТА СТЕНА трябва да се измаже, но е просто невъзможно толкова материал да се принесе на ръце. Затова и моят въпрос: ако сложа стеропор на външните стените, няма ли те да престанат да дишат и да влезе влага в кирпича? Не ми е за изолацията, зная, че кирпичът е изолация по себе си, но бялата мазилка е паднала и трябва да се запази кирпичът. Само стеропорът ли е решението или има и друго?Няма ли да е още по-трудно да превозиш и стиропора (стереопора?) и лепилото в сравнение само с материала за измазване?!
Щом като не ти е за изолацията, защо? Не е толкова лесно...
Кирпичът наистина ли е изолация сам по себе си?

Щом като е така, аз просто бих я измазал!