• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
маречков - специалист
rumeniak написа:
http://www.apeiron-bg.com/home.html/1
http://www.elektroliznikotli.com/
То тея двамата са едно, дето се вика конкуренция.......... :lol: . Иначе не е оферта тая тръба с клечка. Аз ходих да я гледам преди две три години и исках да ме заведат при някой, дето са му монтирали, ама учудващо никой не си вдигаше телефоните.
fbr - майстор
disem написа:

П.С. Търсих с търсачката "електролизни котли" - нищо не излиза!
Ето една
Още една
vyrhara - специалист
disem написа:
...но от друга страна климатиците и термопомпите успяват да въвлекат и други процеси в производството на топлинна енергия, та знам ли!? ...
Братчет,
инверторните климатици имат способноста да извличат топлина от околната среда и при минус 15 градуса- това става чрез обърнатия цикъл на изпаряване и охлаждане на фреона, при което разходите са само за компресора, който го върти, но се оказва, че фреона има голямо свойство да предава енергия при разширението си и е 3-4 пъти по- икономичен от обикновените ел. радиатори.
torbalan - Дървен философ
термопомпата и климатика, както и хладилника, пренасят топлина от по-студено към по-топло...

на практика ние охлаждаме (или се опитваме) околната среда (изпарявайки газ с температура на кипене около -40 градуса), като отделената топлина при този процес (по време на втечняване на газа) я вкарваме в жилищата ни за да ни грее...

това няма нищо общо с разни вълшебни електролизерни котли, които вместо реотан използват електролит :)
там отделената топлина е равна на тока по времето...
stivemaster - майстор
Аз съм заложил на четвъртата ти опция и като съвет към теб бих казал следното:
Без значение кое ни се струва по ефективно , кое някой ни е казал че е такова и с кое сме израстнали в дома на родителите си , фактите са следните - най висока ефективност би получил в твоите условия използвайки японски хиперинвертор 12000 btu.Така единствената ти грижа и напомняне че все пак имаш отопление и охлаждане, е един път седмично да чуваш писукането на програмирания стоп, за почистване или смяна на един от двата филтъра които не се самопочистват за разлика от третия.
Като казвам японски имам предвид изработен в Япония и работещ на 110 волта.Ако е модел след 2008 година , екстрите са еднакви за почти всички марки , както и качеството им е сходно- супервисоко.
disem - специалист
Къде има читава фирма предлагаща качествени, 110 волтови, японски хиперинвертори? Под читава разбирам да продават нещо по-читаво, а не избушена техника без никаква гаранция, взета от моргите в Япония.
С 2 леви - специалист
stivemaster написа:
Аз съм заложил на ... японски хиперинвертор ...
Господата Ренкин и Карно ще се обърнат в гроба... или си измислил нова термодинамика?!?
stivemaster - майстор
Не знам какво искаш да кажеш колега , предполагам че просто търсиш конфронтация с някого и се хващаш за маркетинговия термин.А щом те учудва термина , това говори за други неща ама , хайде да не задълбаваме.Ако те интересува ето http://www.termo-klima.com/bul/grupa.php?group_id=4 ако не , поговорката е че не е важно дали знаеш нещо , а дали ти пука.
vanko68 - специалист
"...4. Термопомпа, около 5000лв вложения, несигурност зимата под -10 градуса не е ясно дали ще те стопли. и на месец около 50-60 лв за ток...
"
От 2,5 г правя главно това и наблюденията на клиентите ни говорят,че няма никакво значение дали навън е -10 или -15 гр,ако инсталацията е проектирана и изпълнена правилно. Освен това и парите за 40 м2 ми се виждат множко,би трябвало инвестицията да е в рамките на 2500 лв за агрегата и още около 1000-1500 лв за вътрешната инсталация.Ще получиш най-високия топлинен комфорт,най-ниските сметки,ще има битова топла вода целогодишно ...
На същите пари ще трябва да купиш два хубави климатика за тези 40 м2,няма да имаш комфорта на подовото,липсата на шум и топлата вода ,
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "С какво да се отоплявам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: