• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vk - специалист
Поради пренапрежение по мрежата изгоря електромер.
вече 20 дни ЧЕЗ не идват (или не искат) да го сменят след като сме ги сигнализирали с три жалби още на следващия, на 3-я и 4-я ден.
В същото време идва сметка с над 200 Kw/h начислена повече ел.енергия.
Как да ги накараме тия юнаци да си сменят електромера и да откоригират начисленото.
Не би ли трябвало да идват за повреден електромер до 3 дни, като нещо суперспешно, още повече че е по тяхна вина.
mcm - специалист
Пишеш до

http://www.dker.bg/

с копие до

http://www.kzp.bg/

пробвал съм го, ефекта е поразителен!
sian - специалист
При мен 5-6 месеца следд подмяната ми изпратиха едни фермани изравнителни за доплащане...като отидох чез ми казаха че отдавна ел.мера е отремонтиран и поставен на друг абонат . Така че нямаше какво да занеса в независима лаборатория да разчете меморито и си платих като поп. Има си начин точно описан в закона как става подмяната на ел. мер . Със Свидетели описани в протокола и точно как да се опакова и запечата повредения ел. мер. Моя ел.мер го били разчели в техната лаборатория нали се сещате... ама няма ел.мер няма проблем.
MamaMy - майстор
sian написа:
При мен 5-6 месеца следд подмяната ми изпратиха едни фермани изравнителни за доплащане...като отидох чез ми казаха че отдавна ел.мера е отремонтиран и поставен на друг абонат . Така че нямаше какво да занеса в независима лаборатория да разчете меморито и си платих като поп. Има си начин точно описан в закона как става подмяната на ел. мер . Със Свидетели описани в протокола и точно как да се опакова и запечата повредения ел. мер. Моя ел.мер го били разчели в техната лаборатория нали се сещате... ама няма ел.мер няма проблем.
Спокойно колега! Поеми си дълбоко дъх, задръж малко, изпусни го шумно! Сега натисни тук
zdravkich - специалист
vk, имах сходен проблем с Е-ОН. Сменен стар с нов електромер без присъствие на свидетел, без подпис на протокола, след 5-6 месеца смяна още един път на електромера, пак без свидетел и други липсващи важни атрибути в протокола. На смяната им присъствал представител на охранителна фирма с която имат сключен някакъв договор , т.е. трета лице (в общите условия по спомен имаше точка в която е посочено , че такова лице може да присъства, ок няма проблем.). Обаче ми изпратиха коригираща сметка за 6 месеца назад, за сумата от 800 лв. затова че електромера (който е тяхна собственост и който тяхно длъжностно лице инкасатор всеки месец отчита и би било редно при евентуална нередност да я констатира навреме). Пуснах жалба, последва отговор стандартна бланка, резултати от лаборатория и т.н. Наех си адвокат, заведох дело и ги осъдих. Сметката, която ми бяха начислили вече е заличена, сега трябва да ми възстановят съдебните разноски. Разходите по адвоката ми костваха 1/3 от дължимата сума. Просто още не съм финализирал нещата и не мога да ти дам точни цифри. Но мога да те посъветвам да прочетеш внимателно договора и общите условия, да си напишеш една жалба с копие до съответните институции, които колегата mcm ти е посочил със съответните точки от общите условия по договора, които според теб са нарушили с действието си или по-точно бездействието си. И те съветвам до край да си гониш правата, защото по договор (който е двустранен) освен задължения страните имат и права, и ако даден спор не може да бъде решен се отива на вариант съдебно решение. Успех!!! Заслужава си нервите и усилията, не се отказвай!!!
mirk - майстор
Да, само така, настъпят ли те си търсиш правата до дупка, само ще добавя към писаното от zdravkich да викнеш и медиите те само това чакат. Обикновено след като се разшуми въпроса някой ще се размърда и ще си свърши работата.
ЧефоС - специалист
Приемете го като спам, но това може да се случи само в България. Дали е енергото, ВиК, болници, и каквото се сетите, обикновенния човек все е от е....та страна. Аман!
vk - специалист
Приготвих жалби до ЧЕЗ и до ДКЕВР. Има ли смисъл(ефективно ли е) до Комисията за защита на потребителите да се пише ?
mirk - майстор
До колкото повече институции пишеш вероятноста да ти се обърне внимание е по голяма. Според мен първо на тях трябва да пишеш работата им е точно това. Виж на сайта на ДКЕВР най отдолу http://www.dker.bg/ имат някаква връзка за жалби.
ArturDent - Почти Безобиден
Както е писал колегата по-горе - Съдете ги!
Всеки нормален адвокат ще ви свърши работа. Съдиите хич не ги обичат монополистите. И те си плащат сметките и много добре знаят че не са изрядни ;) Както почти няма загубено дело от работник срещу работодател, така и с тези.
Трябва ви познат адвокат който да си напише космически хонорар, който ще си разделите след като той си плати данъците.
А жалбата до съответното дружество не е задължителна! Или да ходите при тях! Просто пуснете едно писмо с обратна разписка - поне няма да си губите времето.
  • 1
  • 2

Тема "ЧЕЗ не бърза със смяната на повреден електромер ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: