Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Svet - напреднал
Благодаря ви! Утре ще изпробвам първо оцета и ако не стане, ще търся този препарат. Ще докладвам какво съм свършила.
Фугиращите смеси на Боро са гола вода. И т. нар. техен "фиксатор" няма да ти помогне. Миналата година при ремонта кухнята я използвах фугатор на Боро, цвят шампан. След това последва и прилежна обаботка с техния фиксатор за фуги. Още на ВТОРАТА СЕДМИЦА на места във самите фуги започна да избива зелен цвят. След около 4-5 месеца имах вече напълно зелени фуги. :shock: Ще ги потрая още малко и... (между другото в Практикер има едни стъргалки за фуги по 15-тина лв - знае ли някой дали вършат работа).
За банята обаче, си взех поука и заложих на фугатор MUREXIN, подобен цвят. Не ги фиксирах. Измина вече година и не са мръднали, а банята се натоварва много повече от кухнята (ползва се всекидневно, понякога по 2-3 пъти).

Това за влагата мисля, че е нормално. Аз също съм го забелязвал и си го обяснявам така: през фугите винаги прониква известно макар и минимално количество влага. Ефектът с "потъмняването" около ръбовете на плочките може да се забележи само при определена насоченост на светлината и то само при някой плочки със светли цветови нюанси. Колкото по-широки са фугите, толкова по-ясно е изразен.
Margo - напреднал
И аз съм на същия хал в момента и се чудя дали да минавам фугите с този импрегнатор на БОРО.И на друго място четох,че си променят цвета фугите след обработка с него. Моите са сини и бели фуги, с фугопълнител на Боро.И се чудя също с какво се чисти този фугопълнител. Ако още някой има опит може да сподели.
Svet - напреднал
Малко със закъснение, но да докладвам, че номера за почистването с оцета не стана :( Сега съм в процес на издирване на препарата, който препоръчахте, 'Фаянс' на фирма Сгура. Ако някой го е виждал по магазините скоро, нека пише къде точно. Приемам и други идеи за справяне с проблема - неизчистващи се фуги.
Creator - напреднал
Постоянно се учудвам с каква лекота хората пестят при такива разходи като материал за фуги.

Каква е файдата от няколко спестени стотинки, след като после се дават пари за допълнителни фиксатори, силикони и безброй други глупости, които на всичко отгоре нямат никакъв ефект. Да не говорим за това, че гледате фугите десетина години и се ядосвате.

Една свястно направена фуга от добър материал НЕ ПРОПУСКА!!!

Мисля, че най-сложният, но най-добър начин е да се изстържат фугите и да се направят нови от добър материал - напр. Кнауф - има ги в Практикер и Мр.Брико колкото щеш.

Всичко друго са ядове и неприятности.

Успех
:roll:
Svet - напреднал
Аз ако знаех, че фугите са толкова важни щях по-добре да проуча въпроса за фугиращите смеси. Майстора каза - вземете от тези, и ние така направихме. Мани, че фугиращата смес не е добра, ама поне да беше запълнил като хората фугите...
Как могат да се изтържат фугите сега? Някъде четох, че не може.
Creator - напреднал
На този свят всичко може - но не всеки го може!

Трудно е, но с много пот и псуване става. Само да не ти даде някои страхотната идея да опиташ с флекса, че тогава ще се видиш в чудо.

Вземаш едно остро шило, коленичиш пред паметника на вечната живопис и почваш да стържеш.
БАВНО и ВНИМАТЕЛНО. За да не нараниш рабчетата на плочките.

Като приключш и изчистиш фугите ДОБРЕ!!! можеш да си ги фугираш и сам. Има много упътвания в Нета.

Те това е цялата философия.

Успех
Svet - напреднал
Мерси :) Още утре връчвам шилото на съпружието :)
Osiris - специалист
вземете ги боядисайте по лесно ще стане :lol:
Creator - напреднал
Разбира се, че могат да се боядисат.

Обаче:

- знаеш ли чудесата на БОРО как ще реагират на боята.
- сигурен ли си, че ще попаднат на добра боя?

Да стърже съпрузхието да се научи как става.
После ще си ги направи сам и сам сигурен, че ще станат за чудо и приказ!

Тема "Фугите на пода в банята побеляха след ремонта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: