Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
torbalan - Дървен философ
за това писах, че така не трябва :)
ArturDent - Почти Безобиден
torbalan написа:
аз така отрязах щепсела на микровълновата и я монтирах с клема...
Аз не ги режа, а направо отварям и подменям с мой кабел. Ако се наложи рекламация (недай боже) връщам оригиналния.

П.П. За един климатик го направих пред монтажниците - аха да кажат нещо - казах им че имам съответната (че и по голяма) правоспособност, а те нямат :) Няма сега да къртя стената че да им прокарам контакт на 1.5м от климатика!
Техниците в сервизите не са проблем, проблем са търговците!
:-D

аз имам квалификация, дето ми позволява да изпитвам изпитващите техниците :)

ама да подменя кабела с мой - не бях се сещал, признавам си :)
mirk - майстор
ArturDent написа:
torbalan написа:
аз така отрязах щепсела на микровълновата и я монтирах с клема...
Аз не ги режа, а направо отварям и подменям с мой кабел. Ако се наложи рекламация (недай боже) връщам оригиналния.

П.П. За един климатик го направих пред монтажниците - аха да кажат нещо - казах им че имам съответната (че и по голяма) правоспособност, а те нямат :) Няма сега да къртя стената че да им прокарам контакт на 1.5м от климатика!
Техниците в сервизите не са проблем, проблем са търговците!

Правоспособност е едно а право да извършиш това според гаранционния договор който си подписал при закупуването на съответния уред е нещо съвсем различно. Срещал съм в гаранционна карта в която са написали че монтажа може да се извърши само от фирма занимаваща се с гаранционното подържане, че даже има и списък с фирмите по градове.
Да не говорим че повечето техници работещи там са гола вода :lol:
naB4o - специалист
Жалко, но факт...
Мен ми казваха, трябва да ви монтираме фурната, и трябва да си купите такъв и такъв кабел от еди къде си. А аз от работа си имах по-читави и все пак имам квалификация някаква, НО трябвало от техен човек. Да чукна на дърво няма рекламация. Ако има ще видим какво ще измислям :) Работата е че гаранцията важи, след печат и подпис от фирмата за монтажа...
ArturDent - Почти Безобиден
naB4o написа:
Работата е че гаранцията важи, след печат и подпис от фирмата за монтажа...
Работата е там, че гаранцията важи така според тяхната фирма. Според закона - гаранционна карта не ти трябва ;) Трябва ти само касова бележка и да се инсталира от компетентен. Като за последното даже не съм сигурен.
MamaMy - майстор
ArturDent написа:
Работата е там, че гаранцията важи така според тяхната фирма. Според закона - гаранционна карта не ти трябва ;) Трябва ти само касова бележка и да се инсталира от компетентен.
:2thumbs:
то закона както се казва е "врАта у пОле"

купувам си вчера крушка енергоспестяваща... питам девойката на касата какво правим с гаранцията на крушката, ако изгори...
тя се опули и вика "ква гаранция?"
обяснявам аз, че по закон имам две години гаранция - тя прихна да се хили и вика "бе по закон имаш, ама у тоя магазин нямаш... тук всичко е побългарено..."
като в случая става дума за верига магазини Peny, които са ако не се лъжа немск собственост :)
MamaMy - майстор
Я като изгори иди и виж дали не искат да ти я сменят с две нови!
Може да водиш със себе си представител на "Защита на потребителите" само за да ти прави компания :-D

Тема "Разклонител - макс мощност?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: