Връзката между 2 свята
Тани - модератор
Не бях се замислял до сега , че пожарникарите няма да имат достъп до жилището в случай на пожар! А за видео наблюдението - нищо не ти помага! Обикновено апаратурата е в помещението и ако влязат вътре най вероятно и нея ще ти отмъкната заедно с камерите :-D :-D :-D
velsi - Почетен майстор
Пожарникарите ще влязат през горния апартамент или в краен случай през долния. Лошо става, ако целия блок е блиндиран, но това се случва рядко.
Теди - специалист
И аз съм с външна/външно отваряне.
Първия плюс е от пожарникарска гледна точка-всички изходи трябва да се отварят навън.
Втория - по сигурни са от вратите отварящи се навътре(които разтварят касата без проблем с крик)
Третия - освобождават ти цено място. :wink:
bobtosh - специалист
Има системи за видеонаблюдение, които при засичане на движение започват upload на видеото в WEB пространство а не на локален компютър, отделно GSM комуникатор вече ви набира, а алармата вика СОТ-а (или вас).
Има и хубави брави.. вижте това: http://www.akkon-bg.com/articles.php?GroupID=143

и да не забравяме че влизането не е само през вратата..
Emerald - модератор
Като чета как се барикадирате и ме наляга носталгия... :lol: :lol:

Тук вратите са стъклени и често оставени и незаключени. :lol: Истината е в застраховката и после спиш спокойно без да превръщаш жилището в непристъпна крепост. :wink:
Profi Stroi - специалист
Emerald написа:

Тук вратите са стъклени и често оставени и незаключени. :lol: Истината е в застраховката и после спиш спокойно без да превръщаш жилището в непристъпна крепост. :wink:
Хубаво ще е и тук да са стъклени ефекта ще е голям
Представяш ли си следното -квартал като Надежда например-всички входни врати на панелките от стъклопакет
Ако стане така отварям стъкларница :lol:
Иначе за барикадите тук оосбенно пенсионерите кати излизат от своята крепост ако има как зид да направят няма да е лощо ,но на фона на престъпноста е разбираемо
И тук има застарховки но аз не съм чул някой застаховател да плаща щети от подобен род
bobtosh - специалист
и докато си спиш... недай си боже... после какво като има застраховка? не трябва да се изключва и взлома дори да сте си в апартамента!

а между другото застрахователната полица ако изчезне при самия обир нищо няма да признаят.
Теди - специалист
Emerald написа:

Това "тук" къде е? Предполагам не в България :?
Emerald - модератор
И тук има застарховки но аз не съм чул някой застаховател да плаща щети от подобен род
Е как не? Това си е стандартна застраховка от вандализъм. :? Трябва да има... Застраховката си е застраховка и при изгубени документи. Те нали си имат? И после..възстановяват сума доста по-добра от нанесените щети. Да крадат ако щат. :-D Само документите са проблемни, но ако някой толкова им трепери, може да си сложи сейф за подобни неща.

Колкото до взлом докато спиш, със звънване на 911, за секунди са в къщи. :?
Profi Stroi - специалист
Emerald разбираме че не живееш в БГ и по този повод си освободила и съзнанието си от такива мисли
Да но тук няма 911 - впрочем има но е сайт
http://911.bg/a2/large.asp
Като звънеш в полиция идват и се държат така все едно ти ти престъпника
За това като го набараш в твоя собственост правиш така както сметнеш за добре-после съда да се изкаже кой крив кой прав
В повечето случай правия има 10-15000 лева да раздаде на комисията:)

Тема "Входна врата .." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: