• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kernelpanic - специалист
Здравейте,
Предстои ми покупка на селска къща тип вила с мястото около 700 кв.м.

И имам няколко въпроса:
- Ако реша да вдигна масивна ограда около къщата колко би ми струвало това ? Като се има в предвид, че в момента е на мрежа.
- Тъй като в района има минерални извори и съседите са попаднали на минерална вода на около 20 м дълбочина, трябва ли да уведомявам общината?

Предварително благодаря
Последна промяна от kernelpanic на нед окт 03, 2010 5:56 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
масивна, масивна, колко да е масивна :?
peter_m - специалист
сам ли ще я вдигаш, приятели ли ще помагат във вдигането или ще платиш на някой да ти я вдигне :?
kernelpanic - специалист
Ами масивна т.е. гледах едни - http://www.beton.dir.bg/_wm/diary/diary ... 9814ff749f
И мисля сам да си я правя ...
ebahti - майстор
имаш късмет-колегата complast е твоя човек и е тук у форумо :wink:
piron45 - майстор
kernelpanic написа:
Ами масивна т.е. гледах едни - http://www.beton.dir.bg/_wm/diary/diary ... 9814ff749f
И мисля сам да си я правя ...
За такава ограда може и да не те оправят десетина хилядярки.
Ако попаднеш на минерална вода и не е гейзер който не можеш да скриеш си трай и ако е добра за използване си я ползвай. Иначе най малко ще ти набият да плащаш луди пари за нея, ако не и по лошо ако водата е апетитна.
ArturDent - Почти Безобиден
Масивната ограда - може да се окаже че може да е висока ... 60 см.
Минералната вода - не само община, ами се сещам за поне 2 министерства.
complast - специалист
Цената много зависи от:
-дължината на оградата.
-височината на оградата.
-разстоянието до производителя.
-начина на мотаж./сам с приятели или фирма/.
-наличието на сезонни намаления./сега 5%/.
crez - майстор
kernelpanic написа:
- Тъй като в района има минерални извори и съседите са попаднали на минерална вода на около 20 м дълбочина, трябва ли да уведомявам общината?
Това шега ли е, или истина? :?
В Закона за водите точно и ясно е казано:
Чл. 14. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2006 г.) Изключителна държавна собственост са:
1. ......
2. минералните води по списък съгласно приложение № 2, което е неразделна част от този закон
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2006 г.) Проучване и добив на подземни води и водовземане на изворни води в имот - частна собственост, може да бъде осъществено след издадено разрешително за извършване на съответната дейност.
Всяка дейност свързана с откриването и използването на минерална вода се преследва от закона. :axe:, не си прави шега с това нещо.
Колкото до оградата, запознай се със Закона за устройство на територията, там е описано всичко, ако искаш да си изряден.
piron45 - майстор
Така е колега, закони да искаш. Ама докато народа гледа да ги спазва ония нависокото дето ги мислят хич не ги броят тия закони.
Та в тази връзка преди 6-7г попаднах на една къща в Овча купел близо до банята в чиито двор си течеше в едно корито минерална вода с температура около 25 градуса.Поне така ми каза собственика, а на пипане си беше хладка. Ползвали я само за пране лятно време, иначе водата си течеше от една тръба без кран 1 цол в коритото и от там в канала. Бях много учуден, но понеже търсех квартира и не се разбрахме така и не можах да я ползвам тази вода. Та смяташ ли че този доста възрастен човечец има нещо вземане -даване със закона по отношение на свободно изтичащата вода в канала. :?
  • 1
  • 2

Тема "Покупка на къща - ограда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: