Мечтата на всяка домакиня
Чаро - Акълия
Абееее... а въпросната тръба... кво тече в нея?
:lol:

Дан' стане... а тоя от горе пак ли намери баш са да...
pafkata2 - помощник
estorm написа:
Дай една снимка или описание да видим къде е тръбата и може да измислим нещо
червената точка е, това е канализацция от кухня.По проект е имало стена, но за да е по светло е премахната. Дайте идея кухнята как да бъде с барплот или по друг начин не си я преставям

Прикачен файл

ap.JPG
ap.JPG (56.62 KиБ) Видяна 6788 пъти
AAlexandrov - напреднал
Според мен, така както стърчи тръбата, не може да я омотаваш в нищо - винаги ще личи и ще дразни.
Аз бих я използвал за акцент, като я обградя с нещо, например гипсокартон, и върху нея подходяща декоративна мазилка.
Така ще привлича вниманието като декорация, вместо да вади очите като дефект в кухнята.
peter_m - специалист
Ето ти едно предложение от мен :

Купуваш (намираш) едно въже подобно на това

Изображение

и го омотаваш плътно около тръбата.

Може да го тонираш в някакъв цвят, може при повече фантазия да вмъкнеш още нещо (примерно изкуствени цветя или някаква друга декорация.

Ефекта е гарантиран, без да губиш място.

Ето нещо подобно направено с въже:

Изображение
Spokoiniq - майстор
Да, с тая забучена в нищото тръба...Добре де, ако това е било кухненски, къде сега отива на мивката мръсния канал?
pafkata2 - помощник
Spokoiniq написа:
Да, с тая забучена в нищото тръба...Добре де, ако това е било кухненски, къде сега отива на мивката мръсния канал?
сега отива пак до нея но по пода. Благодаря на всички ще покажем крайното решение.
Да въжето е интересна идея благодаря.
estorm - специалист
Според мен с каквото и да се облицова си остава трън в очите. Май само ако се направи барплот стигащ до нея и се оформи тогава като колона ще се върже.
G.M. - напреднал
Просто я премести.
AAlexandrov - напреднал
G.M. написа:
Просто я премести.
Може и да не е толкова просто. За отдолу ясно, но как ще пусне връзката на съседа отгоре?
8180 - майстор
От едни дизайнери съм чувал:
"Което не можем да скрием, го превръщаме в акцент".

Та, боядисай я в червено или шарена спирала, примерно (ако стилът е по-модернистичен - нека всички първо там се вторачват).
Опаковай я с нещо светопропускливо и я светни (изцяло или на части) или я овърти с гъвкави светодиодни ленти.
Жена ти да си пусне няколко пълзящи цветя (за по-неутрално), долу й оформи кашпа.
Въжето също става при по-битов стил.
Има едни "гъвкави" плочки, с които може да "обвиеш" шахматно, примерно.
Каквото ти хрумне, само се освободи от мисълта "да я криеш" - 100 идеи ще ти се появят.

Тема "Обличане на тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: