Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Vikikb - напреднал
Трябва да свържа две PC с интернет с отделни IP .Знам че ми трябва рутер но дали има смисъл.Ако интернета е 2MB в секунда ако и двете Pc го използват каква ще е скороста на всяко Благодаря предварително.
velsi - Почетен майстор
А от един тон стомана и един тон памук кое е по тежко? :?
Скоростта ще е толкова, колкото консумира всяко едно от РС-тата. Ако на едното си си отворил някакъв сайт и в момента го четеш трансфера ще е нула. Ако на другото през това време има стартиран даунлоад може да "изяде" цялата връзка. В зависимост от това какъв е рутера и как е настроен тези неща могат и да се настройват.
Justy - майстор
Или нищо не знаеш по въпроса, или ни бъзикаш :wink: Все пак ще ти отговоря :
При локална мрежа компютрите имат свои IP адреси, които са вътрешни за мрежата. Всички заявки към интернет излизат с IP адреса на рутиращото устройство - компютър или рутер. При рутиращото устройство имаме външно / към интернет / и вътрешно - / към локалната мрежа / IP. Деленето на трафика върху потребителите е валидно само в случай на едновременен даунлоуд - тогава заявките са с еднакъв приоритет и се изпълняват в режим на времеделене. Самите обръщения към адреси са практически мигновени / ъплоуд / и не влияят на другите заявки.
Vikikb - напреднал
Не ви бъзикам абсолютно нищо не знам за рутери.Благодаря за отговорите
Wishmaster-ruse - специалист
Някой от интернет доставчиците предоставят безплатни Рутери на потребителите си.
Провери при твоя доставчик дали предлага тази услуга и какви са изискванията за това.
Пожелавам ти успех може да скатаеш някой левец от това ако отговаряш на условията. :2thumbs:
Justy - майстор
Доставят модеми - не рутери. Като те разберат, че си с повече РС - та те шейпват та ти пониква брадата докато отвориш дир-бг :x
Wishmaster-ruse - специалист
Така може да е в София.
Но това не означава че на всякъде е така.
Условията на въпросния доставчик (няма да споменавам имена да не правя реклама)са:Да си клиент поне от 12 месеца
Да си ползвал нет минимум 10 месеца
Да не изключваш рутера :?
това последното не ми станя ясно защо?
Ако сте двама или трима във вашето семейство дето ползвате нет по 20 кинта 60 но сиромах човек жив дявол и няма да направи точно това а все ще измисли нещо по добре да ти предоставят Рутер пък ти сам ще си пуснеш нет от 40 кинта примерно.
Лично проверих това. :2thumbs: защото и аз не вярвах :irre:
Последна промяна от Wishmaster-ruse на пон май 28, 2007 9:14 pm, променено общо 2 пъти.
Profi Stroi - специалист
Отиваш взимаш някаква стара машина
Например Дел 350-ка върши перфектна работа
Даваш я на някой админ с 20 лева и 2-3 бири за една вечер
Толкова е и работата по нея
Форматира диска и качва линукс
Под линукс ти върви разпределението на интернета после с еднакъв статут за всички ИП-та след рутера -закачай колко искаш
Като е настроен слагаш него на входа където идва нета
Плащаш си по висок акаунт на доставчика и си саморазпределяш интернета сам с тази машина
Няма как да те накара да плащаш няколко акаунта за един потребител или поне няма право
Ако направи така кажи кой е ще му направим безплатна "реклама"
leonardo_vd - модератор
Wishmaster-ruse написа:
Да не изключваш рутера :?
това последното не ми станя ясно защо?
Ами ако излиза друг кабел от вас те ползват като суич за понататъчни клиенти. :lol:

Тема "Рутер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: