• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Конвекторът има по-голямо съпротивление - притвори малко крановете на радиаторите за да балансираш системата
srusev - специалист
първо това направих, но нищо!

П.С. Този конвектор е от тези като вътрешните тела на климатик.
srusev - специалист
Вариант със смяна на едната помпа 25/4 с по-мощна дали ще реши проблема?
filmatoplo - майстор
На мене пък оня ден ми се случи -1 от радиаторите не затопляше , пипам тръбите- :shock: долната пари , горната студена :? Сега днес ще ида да зазкача радиатора и да обърна тръбите , но защо не циркулираше въпреки обърнатата посока .Ситуацията при монтажа беше малко нестандартна :) В стаята живееше майстора мазач със жена си и 2 деца , махнаха от пода кашони и черги и аз полагам тръбите -веднага след монтажа циганчетата се лепнаха да си играят по тръбите :lol: Предопредих ги , ама на направели са белята .А за Русев -като спреш радиаторите въобще ли не циркулира през конвектора :? -съпротивление ама пък баш въобще да не затопля.Ако ти се пада доста страничен и отдалечен щранг -възможно е :?
srusev - специалист
Като обезвъздуша се затопля топлата вода, но по студената въобще не иска да чуе, а иначе ми се пада най-висока точка и е посредата на къщата, докато към радиаторите тръбата продължава от 2ри към първи етаж и няма проблем.(аз повече за тях се притеснявах). Тъй като там е стара инсталация правена преди 20год. на два от радиаторите няма вентили, а са вързани директно, другите два съм ги притворил, но няма ефект.
Сега се замислих, ако конвектора е вързан наобратно дали би създал проблем, защото при него няма горе долу, а връзките са най-отдолу една до друга.
filmatoplo - майстор
Какъв модел е конвектора. :?
srusev - специалист
Незнайно как проблема се пооправя вече, но на най-бързата скорост духа хладничко. :?
filmatoplo - майстор
Ий -ти пак сложнотийка си купил :wink: свържи топлата вода в тръбичката която влиза отдолу на питата. Дебита трябва да е спазен -нали виждаш таблицата, тя е май за въздуха -а водния дебит е горе долу същия но литри в час.
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
На мене пък оня ден ми се случи -1 от радиаторите не затопляше , пипам тръбите- :shock: долната пари , горната студена :? Сега днес ще ида да зазкача радиатора и да обърна тръбите , но защо не циркулираше въпреки обърнатата посока .Ситуацията при монтажа беше малко нестандартна :) В стаята живееше майстора мазач със жена си и 2 деца , махнаха от пода кашони и черги и аз полагам тръбите -веднага след монтажа циганчетата се лепнаха да си играят по тръбите :lol: Предопредих ги , ама на направели са белята .А за Русев -като спреш радиаторите въобще ли не циркулира през конвектора :? -съпротивление ама пък баш въобще да не затопля.Ако ти се пада доста страничен и отдалечен щранг -възможно е :?
Срязах тръбите -и в едната открих хартия от Бонибон -циганчето е навряло хартията и са ми разменили тръбите :lol: -оправих всичко радиатора вече топли. :)
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: