vanko68 написа:Това е масова заблуда,останала от конвенционалките.От години масовите са инверторите,а при тях няма такава разлика на струята с въздуха в стаята.Отивам в чужбина
И най-важното-с една инвестиция,и то по-малка,получавам по-евтино и отопление и охлаждане. Ти какво ще правиш лятото?
Сори за офтопика,спирам.Вярно излязох извън темата.
vanko68 написа:hygro- Никъде не коментирам задната повърхност,става въпрос за предното излъчване,което затопляло стените и тавана.ВАНКО, никога не е късно да се изложиш , не го прави,имам те за умно момче, хората на запад ги тестват тези отопления от години и ги сръвняват с газовото отопление и термопомпите в РЕАЛНИ УСЛОВИЯ.СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ се очаква ифрачервеното отопление на запад да е на второ място след термопомпата/ЗАРАДИ ЦЕНИТЕ НА ГАЗТА/ за България навярно вече са на второ място след термопомпите, а при много ниски температури/-20 и по-ниски/ конкурира ТП въздух- въздих, въздух- вода и е с окло 10-20% ПО- ЕФЕКТИФВО ОТ КОНВЕКТОРИТЕ НА ТОК Тук дори не се засяга темата за първоначалната инвестиция , надеждност клоняща към безкрайност и съответно поддръжка, клоняща кам нула !!!! Да,оказва се, че се получава същия конфорт с тези отоплители при по-ниска температура на въздуха с 1-2.5 градуса отделно,нагряват наистина стените ,НО,това сваля влажноста им/особенно старото строителство с външни стени без изолация или с лоша такава/ а от там до 20-50 % се увелияава топлоизолационната им способност и други интересни неща има да се кажат,едно от тях е, че няма мухал по вече запоплените стени и ако наистина искаш да си малко по-високо над нещата ето един доклад .Дори и да не ти хареса, като изводи има много интересни неща, които ще те заинтригуват!!!!! Недостатък- не охлаждат!!!!!! Иначе съм ти фен във форумите, в които пишеш.Работяга си и в повечето случаи си точен.Успех и късмет!
pavelari -а защо не изкоментира моя пост в неговата част за съседите???
Ако искам да си топля предметите и да лежа върху тях,ще го направя директно,а не с лъчение.В крайна сметка тялото ми контактува с въздуха,а не с предметите в стаята.Освен задника ми с креслото де....
http://www.infraswiss.bg/?page_id=32