Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kalin72 - майстор
Нямам никаква идея какво и къде има. Затова и ще се говори с конструктор да разгледа и даде съвет кое как.
Благодаря :)
stivemaster - майстор
Ще ти кажа нещо за конструктора колега да го имаш предвид и да си решиш изобщо ще търсиш ли или не.Първо смешен конструктор не ти трябва, ако никой не ти го е препоръчал бегай, ако обаче ти го препоръчат,особено от няколко места ,то този човек ще те вкара в такъв филм и така ще те натовари , че..........<оже да ти измисли такива детайли ........опази боже !!!!
Георгиев - специалист
stivemaster написа:
Ще ти кажа нещо за конструктора колега да го имаш предвид и да си решиш изобщо ще търсиш ли или не.Първо смешен конструктор не ти трябва, ако никой не ти го е препоръчал бегай, ако обаче ти го препоръчат,особено от няколко места ,то този човек ще те вкара в такъв филм и така ще те натовари , че..........<оже да ти измисли такива детайли ........опази боже !!!!

Айде стига сте изказвали такива абсурдни мнения :-D

Колко са дебели зидовете които искаш да буташ?
ArturDent - Почти Безобиден
Все си мисля, че едно просто измерване на дебелината на плочата ще свърши работа, т.е. тя ще е по-тънка от 20 см.... защото са пестили.
stivemaster - майстор
Не знам колега кой се изказва абсурдно и неподготвен.Дали ние които вдяваме точно за какво става дума и смятаме за абсолютно неприемливо и абсурдно събарянето на стени в стара самоносеща конструкция или дискутиращите дебелината на плочата или стените. За да получите оценка на компетентността си , поискайте мнението на конструктор по въпроса и пак ще говорим.
perko - специалист
Е добре де, не може ли да се сметне колко може да носи зидаията и да го замени със еквивалвнтни колони и евентуално трегер, ако няма такъв. Най-вероятно ще трябва и да се изкопае основа за колоните. Ако отдолу е мазе, да се продължат през мазето.
Много е вероятно, по този начин значително да заздрави цялата конструкция.
kalin72 - майстор
Да, и аз си мислех за нещо подобно, но по--скоро дървени трегери по дължините на стените, с дървени колони по ъглите. После се пуска гипсокартон и вата между тях, тоест ползвам ги като изравнител на кривите стени ;)
Георгиев - специалист
stivemaster написа:
Не знам колега кой се изказва абсурдно и неподготвен.Дали ние които вдяваме точно за какво става дума и смятаме за абсолютно неприемливо и абсурдно събарянето на стени в стара самоносеща конструкция или дискутиращите дебелината на плочата или стените. За да получите оценка на компетентността си , поискайте мнението на конструктор по въпроса и пак ще говорим.

Абсурдността в мнението ви беше изтъкването на възможността въобще да не се търси конструкторската помощ защото видиш ли "ще те вкара във филм".

Всяка промяна на квктото и да било по каквато ид а е къща "неприемлива и абсурдна" без разрешението на конструктор, но човекът пита може ли или не може. При зиданите конструкции не е задължително всички стени да носят, тънките преградни стени са си също толкова преградни и неносещи, колкото и при всички други видове конструкции.
housedoktor - майстор
Бутането на каквато и да е стена в къща си е рисково начинание -задължително консултация с конструктор
stivemaster - майстор
Сега ,колега Георгиев първо изобщо не сте разбрал какво съм написал в поста който цитирате. Второ не говорете за нещата по принцип защото става дума за нещо сериозно.Никой не говори дали принципно може , а как може и като ти кажат как ти просто се отказваш.Ако някой от включилите се в тази дискусия има хабер от зидана самоносеща конструкция за разлика от вас ще ви каже че при тази зидана конструкция няма неносещи стени.Всички стени са зидани с плътна единичка ,колегата не споменава дали преградните са половин или цяла но и в двата случая имат товароносимост.При такъв начин на строителство първо се първо се прави зидарията , после върху нея се излива плочата.Тоест тежестта не се носи от колони а ляга върху всички стени равномерно . Наблюденията ми са следните - заради неравната височина на зидовете , долната армировка нерядко е надигната (все пак никой не ги наблюдава изпълнителите) и става безполезна , дебелината на плочата рядко е над 12 см. и на всичкото отгоре е с бетон - марка "някой ми беше казал така".След всичко казано до тук , за да махне колегата стената дето му се иска , първо трябва да изреже отвор за колона със капител във въпросната стена . Но за да насади колона , ще му трябва фундамент и т.н. Е , за тези неща , кое след кое и как , предписанията ги дава конструктор , щото той после носи отговорност , няма значение дали принципно може .

Тема "Къща без колони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: