Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivo_senovo - напреднал
Мисля, че избрахме най-удобното място за сифона в банята - на 30-ина сантиметра от двете стени в ъгъла под душа. Сега обаче се чудя как да подходя със замазката, за да нямам проблеми после с плочките.
Изчетох каквото намерих на тая тема във форума, но е писано основно за случаи, при които сифонът е в центъра.
Принципът е ясен - поставяме сифона, така че около него замазката да е с дебелина поне 2 см. и да остане място за плочките и лепилото. Правим замазката около него в радиус от 20-30 см. Правим "пилета" покрай стените, които следва да са с нужната височина +1 см на метър - т.е., най-отдалечената стена е на 2 метра, следователно там правим пиле +2 см. След това една майка по цялата стена/и останалите стени/ - нивелирана с така зададеното от пилето ниво и пълним между сифона и майките, при което се получава желания наклон Обаче така стигаме до ситуация, при която приближавайки сифона, нивото на майката до стената вече надхвърля нормата от 1 см/метър, а на стените до самия сифон вече става притеснително - 2 см/25 см.
Ясно е, че майките покрай стените ни дават едно нивелирано ниво за първия ред плочки и фугата ще е еднаква навсякъде, но не рискувам ли да станат малко хлъзгави няколко плочки до сифона? :?
сола 180 - специалист
Абе човек с какви простотии си занимаваш главата??????Прави го така и не мисли чак толкова.
lenko71 - специалист
Хоризонтална нивелация край всички стени може да се направи само ако сифона е в центъра на помещението и няма чупки, колони и т. н.
В твоя случай направй около 0.5см наклон м/у сифона и близките край него стени и после по другото правило.
ivo_senovo - напреднал
Благодаря!
Ленко1, и аз така мислех да направя. Банята е 4.30 на 1.4 м. В единия край е душа и там ще е мокро по принцип, затова мисля да не правя наклон по цялата дължина, а половината замазка да е хоризонтална и оттам нататък да пусна наклон. Затова съм си пуснал една майка по средата на помещението, между двете дълги стени. Оттам до ъгъла на/със сифона ще направя една, която да свършва на 0.5 см над нивото при сифона, а до съседния ъгъл/на 1.1 м от сифона/ ще оставя нивото +2 см/както е в центъра/ и оттам ще го вържа с нивото до ъгъла със сифона.
Сигурно съм досаден с това писане, но нали за пръв път правя това упражнение и се притеснявам да не си създам проблеми с лепенето на плочките след това, които по план ще са диагонално.
chapara - майстор
Ако сложиш сифона в самият ъгъл,ще ти отпаднат много главоболия :wink:

Изображение

Изображение
ivo_senovo - напреднал
Така е, но късно го осъзнавам - от 2 дни е в замазката...
ivo_senovo - напреднал
Благодаря все пак за съвета!
ivo_senovo - напреднал
И не, не ми се кърти - може да го счупя нещо, че е от полипропилен май - на Marley ако не се лъжа от Практикер, 30-ина лева-като джанта на S-класа е...как да посегна с чука...
chapara - майстор
Сифон на 30 сантиметра от ъгъла-как де подходя със замазката
,,значи темата ти не е правилно списана,и въпроса не е актуален :?
ivo_senovo - напреднал
Може би донякъде си прав - вече бях "подходил" със замазката - 30 см. около сифона. Но мисля, че съм го направил така, че да не пречи на каквито и да било други последващи решения относно оформянето на останалата част от пода. А сифонът си е на 30 см. от ъгъла...
И пак благодаря за съветите - без хора като теб и колегите ти от форума много хора ще си чупим главите е щу се чудим кого да попитаме...

Тема "Сифон на 30 сантиметра от ъгъла-как де подходя със замазката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: