• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Е значи дървата ни са едни и същи и тук са толкова , аз ги казах обща цена с превоза до вкъщи -после иска още пари за рязане и цепене и ми излизат 60 лв кубика .
filmatoplo - майстор
srusev написа:
котелно
Русев как се държи инсталацията -обясни малко за буфера и температурите.Снимките са на страница 12. :)
srusev - специалист
ЖЕГА Е!!! :x

Котела се държи повече от добре, в повечето време е запечатан и вентилатора не върти. Т на водата на котела 70гр. Т на помещенията с вент. конвектори 26-29гр. Т на помещения с радиатори 23гр.
Докато загрее системата отиват дърва, а за поддържане определено малко разход.В поголяма част от времето само тлее и пламък почти не се забелязва.
Все още не смея да го наблъсквам, защото не е студено, но от последното зареждане са минали 7часа.

П.С. Забравих да почистя филтрите на помпите, фатално ли е?
filmatoplo - майстор
При цитата снимките не се появиха , но който иска на страница 12 ще види котела с буфера на Русев :) Помпата за отоплителния кръг към конвекторите откъде взима информация и на колко е настроена да включва .
srusev - специалист
Тя върти постоянно, но аз си мисля да и монтирам един термостат, но къде?
filmatoplo - майстор
Скоро колега ми прати сайт за едни термостати нормални цени 35 лв ли беше , значи мери температурата в буфера и първоначално помпата изчаква да се зареди буфера до 70-80 градуса и тогава пуска помпата , но на изтиване на котела и буфера помпата върти до спадане на буфера до 40 градуса.ще потърся информация за термостата.Но с обикновен термостат пак може да я включваш мерено в буфера -колкото си искаш -40 градуса.
srusev - специалист
Много ще съм благодарен.
То като цяло всички съвети и идей които получих от този сайт бяха много ценни и скъпи, дано не всичките ти клиенти не четат сайта. :)
Аз лично съм много доволен, че направих тази инвестиция и смених газа.

И друго искам да споделя. Наблюдавам комина, значи дим не се вижда, а е нещо като пара. Преди да се стъмни гледам съседа ми запали камината и какъв черен пошилек излезе. :x

П.С. Не ми отговори на въпроса за филтрите на помпите.
filmatoplo - майстор
Да , профилактично сезонно поне ги преглеждай, ако работи системата няма страшно но индицира ли лоша циркулация -провери ги.Сега гледам имаш си кранове -утре ги провери и си гледай кефа спокойно. :)
filmatoplo - майстор
Клиентите ми за съжаленне Не четът сайта -Направисам :? и губят много.Тези които го четат пък си правят системите сами :lol: Русев -регулатора е в Добрикит.нет там кликваш на Кит , регулатор номер 13 .но това не е задължително при тебе щото буфера ти е малък и няма много акумулация след като огасне котела . поне 500 л да беше , продавам буфер 500 литра , ако някой търси 500 лева -оригинален .
srusev - специалист
Нещо немога да разгадая дясната черна врътка (Waste gas).

Като настроя вентилатора да изключва на 70гр. и дясната на Макс. след като изключи на 70гр. и след това като падне под 70гр. не включва, а вече като стигна на 65гр. реших да намаля дясната врътка и се включи.

Филме я ми обясни каква е функцията на дясната и как да я държа?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: