Men не ме рабирайте погрешно
Антон си е професионалист , аз Вълшебството си го вася от контекста и не ангажирам горните сметки.

AntonBM написа:Второ – пише, че конвективното отопление изсушавало въздуха, а IR не го изсушава??? Как става тая работа? Къде изчезва влагата от въздуха при конвективния топлообмен и защо тя остава при лъчистия?... при по-ниската температура на въздуха при лъчистото отопление, относителната (а не абсолютната) въздушна влажност е по-висока. Така че поне в тази точка, (почти) не са излъгали
AntonBM написа:за да се повиши образуването на витамин B (става в кожата на човека)vit. D
AntonBM написа:hygro, ако температурата в помещението отоплявано с IR лъчи е по-ниска, тогава ти си прав, но ние сравняваме 2 помещения отоплени до еднаква температура по различен начин. В този случай не би трябвало да има разлика. В описанията под картинката на saraneron се твърди, че лъчистото отопление не изсушава, а конвективното го изсушавало. Аз твърдя, че няма причини да има разлика във влажността при еднакво отоплени помещения.В дясно на снимката/схемата/ има 7-8-9 ПРИМЕРА щракни на тях и ако имаш време ги газгледай.Според мен всичко се опира точно на СУБЕКТИВНОТО усещане за топлина. В помещенията с различен способ на отопление, реално се поддържа различна температура с около 2 градуса , и това е основната причина за различните разходи на енергия.То и в ,,доклада,, е записано ,че са използвали едни и същи хора да обитават двете жилища и се е налойило да свалиат температурата в едното с 2 градуса, докато се изравни субективното усещане за топлинен комфорт.На практика ще се окаже, че е по-важно как се чувствуваш в помещението, а не колко ти позва термометърът.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: