Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте.
На тавана се образуваха няколко язви с размер 10х10 см. приблизително след като падна един или два слоя латекс от предишни боядисвания.
Не е паднала до мазилката, просто няколко слоя латекс.
Искам да питам дали имате идея с какво да ги запълня тези язвички като искам и после върхо изравнената площ на тавана отново да боядисам с латекс.
Дали ще стане с гипс като после го изшкуря?
Не съм сигурен обаче дали гипса ще хване върху най-долния слой латекс.
Моля Ви за идеи.
velsi - Почетен майстор
Ще хване, но при всички случаи кръпката ще си личи.
Дали ще си личи наистина?
след като закърпя по този начин и изшкуря смятам да боядисам целия таван , а не само кръпката.
При гипскартона как не си личи къде са фугите изравнени с гипс.
Но все пак не съм правил до сега такова нещо, а не ми се слага таван от гипскартон все още заради тези язвички.
velsi - Почетен майстор
При гипскартона не си личи, защото той е много гладък. Фугите се правят също много гладки и разликата се скрива от боята. В твоя случай (споменаваш за мазилка) вероятно тавана не е шпаклован. Местата, които ти ще закърпиш ще станат гладки и разликата ще е видима. Ако тавана ти е шпаклован, тогава е по-лесно.
Грешката е моя изцяло.
Мисля за едно а пиша друго. :?
Наистина тавана е шпаклован, става дума за нормален таван на панелен блок.
Съжалявам, че те обърках така. :sad:
Тани - модератор
Ако го минеш целия с колор кит гарантирано няма да личи! Преди това обаче отстрани с помощта на шпакла натръпналите места , които забележиш и задължително грундирай с дълбоко проникващ грунд! По този начин хем ще заздравиш основата хем ще я обезпрашиш. Ако тавана е много зацапан , не е лошо преди грунда да го поизмиеш с влажен парцал. Най-добре е да нанасяш грунда с четка и да следиш да попива , а което не може да попие да разнесеш с четката , за да не оставана капки!
Благодаря Ви за отговорите.
Не съм работил никога с колор кит, но се разрових сега във форума и като че ли не е голяма философия.
Мисля си да опитам да го направя така. Ако ли не , тогава с гипс-сатен , щом казвате, че ще хване.
Благодаря отново :razz:

П.П. Малко допълнителен въпрос. Смятам да съборя и гипсовия орнаментен корниз (от тези дето навремето ги слагаха навсякъде), че е напукан. Получената "дупка" дали може да се запълни с колор кит или тъй като е по-дълбока е по-добре сатен.
Тани - модератор
По-големите със сатен , дори може да му добавиш чист гипс за да стегне по-бързо и да хване по-добре! Колор кита се използва за по-тънки слоеве!

Тема "С какво да покрия изронен пласт латекс на тавана." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: