aiako написа:И аз да попитам пак за сервиз в София-таБул."Хр.Ботев" между "Пиротска" и "Симеон" от лявата страна посока гарата. Има едно малко ключарско ателие и продават вътре в двора втора ръка хладилници. Там ги ремонтираха моите.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
aiako
- специалист
128 мнения в "Микровълнова фурна - не топли"
aiako
- специалист
crez написа:Знам го, преди имаше части за лада там. Ще мина през тях !aiako написа:И аз да попитам пак за сервиз в София-таБул."Хр.Ботев" между "Пиротска" и "Симеон" от лявата страна посока гарата. Има едно малко ключарско ателие и продават вътре в двора втора ръка хладилници. Там ги ремонтираха моите.
Chefo77
- майстор
Пак привет!
Моят проблем е разрешен - наистина се оказа магнетрон, смениха го с такъв на LG - 2M226 е модела, чисто нов. Цялата галимация струваше 35 лева - 30 лева за магнетрона и 5 лева за смяната.
След смяната има малки странности - като я включа в контакта, на първото пускане свири на 5-ата и 15-ата секунда от включването, след което не се обажда. Другата странност е, че в режим "размразяване" като се включи нагряването за втори път (нали нагрява-спира-нагрява и т.н.) и часовника се побърква - минава на 60 минути и почва да брои назад, при следващото нагряване пак на 60 и така.
Добавили за някакъв кондензатор долу до високоволтовия предпазител, за какво е ... нямам идея
Вързан е за сивата джаджа, която е на пода на фурната, а другия полюс е закачен на корпуса. Шах с пешката, важното е да работи 
Ако на някой му трябва сервиза, ще го упътя.
Моят проблем е разрешен - наистина се оказа магнетрон, смениха го с такъв на LG - 2M226 е модела, чисто нов. Цялата галимация струваше 35 лева - 30 лева за магнетрона и 5 лева за смяната.
След смяната има малки странности - като я включа в контакта, на първото пускане свири на 5-ата и 15-ата секунда от включването, след което не се обажда. Другата странност е, че в режим "размразяване" като се включи нагряването за втори път (нали нагрява-спира-нагрява и т.н.) и часовника се побърква - минава на 60 минути и почва да брои назад, при следващото нагряване пак на 60 и така.
Добавили за някакъв кондензатор долу до високоволтовия предпазител, за какво е ... нямам идея

Ако на някой му трябва сервиза, ще го упътя.
nivanov
- специалист
Стандартна болка на тези самсунзи. Имат кондензатор вграден в магнетрона, който пробива ...
Вариантите са два - много внимателно разкапсуловаш магнетрона и разкарваш кондензатора (до сега не знам някой да е успял да го смени) и си ползваш фурната с много благословии от всички съседи или си купуваш нов магнетрон, последно ги бях гледал по 60 лева някъде по сайтовете ...
Псувните идват от смущенията, пуснеш ли я без този кондензатор около теб няма да има нито ефирна, нито кабелна телевизия като хората
П.С. Самия високоволтов предпазител е 10-тина лева, намира се точно в розовите истории, но изгори ли той 99% кондензатора на магнетрона е дал на късо
Вариантите са два - много внимателно разкапсуловаш магнетрона и разкарваш кондензатора (до сега не знам някой да е успял да го смени) и си ползваш фурната с много благословии от всички съседи или си купуваш нов магнетрон, последно ги бях гледал по 60 лева някъде по сайтовете ...
Псувните идват от смущенията, пуснеш ли я без този кондензатор около теб няма да има нито ефирна, нито кабелна телевизия като хората

П.С. Самия високоволтов предпазител е 10-тина лева, намира се точно в розовите истории, но изгори ли той 99% кондензатора на магнетрона е дал на късо
Имаме микровълнова Samsung, модел не знам, но дъното е обелено - боята се е олющила. Последния път сложих дуралексова чиния със семки, на 1,30мин - чинията се пръсна на сол, парче от чинията около 1 см се беше "заварило" за тавата, малка част от семките беше на въглен, другите сурови. Повече не я пуснахме, но беше изключено въртенето на тавата при последното ползване. Мислите ли че е нещо свързано с това "оголване" на дъното?
dpp
- специалист
Да повдигна малко темата..
Микровълнова Деу, няма и две години, нова си е . Ползвам я на вилата само когато сме там - т.е, рядко. Отивам тая седмица пускам и не топли..
И друг път ми се е случвало - вика жена ми.
.. А аз се сещам само за веднъж - беше прегрял магнетрона явно и му стработи защитята - отгоре има термо дачтик някъв с предпазител. След 2-3 часа като изтина тръгна..
Та , отворих я, замерих високоволтовия предпазител - здрав е , уви надявах се да е той. На село напрежението е слабо - има- няма 200-210V.. Викам може нещо от това да е ама.. Имате ли идея как да мерна тоя диод към маса който е на кондензатора преди магнетрона и въобще как да карам нататък...
Микровълнова Деу, няма и две години, нова си е . Ползвам я на вилата само когато сме там - т.е, рядко. Отивам тая седмица пускам и не топли..

Та , отворих я, замерих високоволтовия предпазител - здрав е , уви надявах се да е той. На село напрежението е слабо - има- няма 200-210V.. Викам може нещо от това да е ама.. Имате ли идея как да мерна тоя диод към маса който е на кондензатора преди магнетрона и въобще как да карам нататък...

valentino76bs
- майстор
http://micro.nebelservice.com/site/repair.htm
И отделно във форума има много написано ползвай търсачката!
И отделно във форума има много написано ползвай търсачката!
Тема "Микровълнова фурна - не топли" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература