• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 38
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naughty - специалист
Изображение

Къща 2 етажа ~230m2; отопляеми около 180м2

5 см неопор външна графитена изолация
30 см газобенон зид
вътрешна топлоизлоация с вата 10см (на покрива 20 см + 5см фибран)
стени гипскартон
таваните на долния етаж са с 2 см фибран изолация за да не грея плочата

Дограма: KÖMMERLING 88 plus профил 88мм; троен стъклопакет 48мм; К-стъкло

3 см фибран под замаската на подовете

Бойлер неръждавейка 120л със специална серпентина за фреон

Изводи за камина с водна риза

Рекуператор на канала в банята

Консумация за последните 72 часа:

Графиката се обновява автоматично през 3 часа, при презареждане на страницата ще видите обновената графика.

Изображение

Благодарности на Ванко
Последна промяна от naughty на нед мар 20, 2011 9:29 am, променено общо 4 пъти.
filmatoplo - майстор
Каква е марката на климатика -външното тяло.Можеш ли да качиш овеличена снимка на колектора с помпата Вило.
naughty - специалист
filmatoplo написа:
Каква е марката на климатика -външното тяло.Можеш ли да качиш овеличена снимка на колектора с помпата Вило.
Daikin 71-ца

За разпределителната кутия: нека Ванко разреши, кутията му е гордост; много компактна и добре подредена; реди я седмица и нещо :)
filmatoplo - майстор
Ооо в нея се крие топлообменника :wink: -увеличете я това си е реклама за вас.
stivemaster - майстор
Колега naughty аз лично мисля примера на Ванко за много добър , показвай това което правиш , щото по този начин го пропагандираш и налагаш в мисленето на хората които в България са много назад знаеш.Това което си показал е истински хит в момента по цял свят , в Китай почти няма производител на обикновени бойлери вече , в Германия държавата плаща 40% от сградната инсталация за централна климатизация и БГВ и премахването на съществуващите вертикални системи за локално и централно парно с цел затваряне на тецовете . Тук никой не се интересува от евродирективите и от това какво следва да се случи с тецовете след 2015 г.Ако се притесняваш за ноу-хауто си , недей никой няма да ти открадне клиентите , най много да се увеличат даже.
naughty - специалист
stivemaster написа:
Колега naughty аз лично мисля примера на Ванко за много добър , показвай това което правиш , щото по този начин го пропагандираш и налагаш в мисленето на хората които в България са много назад знаеш.Това което си показал е истински хит в момента по цял свят , в Китай почти няма производител на обикновени бойлери вече , в Германия държавата плаща 40% от сградната инсталация за централна климатизация и БГВ и премахването на съществуващите вертикални системи за локално и централно парно с цел затваряне на тецовете . Тук никой не се интересува от евродирективите и от това какво следва да се случи с тецовете след 2015 г.Ако се притесняваш за ноу-хауто си , недей никой няма да ти открадне клиентите , най много да се увеличат даже.
Ами аз съм клиент на Ванко, снимките са лично правени от мен.
Исках той да е съгласен да публикувам в детайли, много се стара специално за тази кутия: стана изклчително компактна и всъщност всичко е вътре.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Всъщност идеята беше с 3.6 KW ел мощност отоплявам цялата къща + топля водата в бойлера.. и работи.
Последна промяна от naughty на ср окт 06, 2010 8:54 pm, променено общо 2 пъти.
filmatoplo - майстор
Ванко моля :) колеги сме.
lz1add - специалист
Само адмирации за колеги като Ванко! =D>
filmatoplo - майстор
:klatsch: Поздравления и от мен .
srusev - специалист
Е сигурно ще може и да охлажда?

И колко пари излезе това удоволствие - термопомпа, компоненти?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 38

Тема "Термопомпа въздух-вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: