• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ZMeyGorianin - майстор
Здравейте! Интересува ме има ли възможност и как достатъчно мощен ЮПС да се свърже централно към ел. инсталацията на къща, така че да подава захранване на няколко консуматора едновременно/ хладилник, фризер, алармена инсталация и някой други приспособления свързани със сигурноста, които нямат постоянна консумация/?
stoy@n - специалист
Работата отива на инвертор......
Потърси в Гугъл инвертори и ще си отговориш на въпроса.Има от 12V на 220V има и от 24V на 220V
nivanov - специалист
Като направиш отделен токов кръг за критичните ти консуматори и него го прекараш през UPS-а :>
hygro - майстор
Хм, ако ще включваш асинхронни двигатели, цената скача многократно. Инверторите на юпиесите имат доста ограничени възможности да поемат пусковия ток.

Колко време трябва да работят тези хладилници с батерийно захранване? Фризерът може спокойно да изкара няколко часа без ток, значи говорим за повече. Батерията ще получи доста големичка, щото за да има изобщо смисъл от нея, трябва да е оразмерена за най-тежкия случай. А пък и животът й е към две-три години...

Такова приложение май е по-типично за агрегатче с автоматичен пуск, отколкото за юпиес.
ZMeyGorianin - майстор
Потърсих в Гугъл и намерих Инвентор 1200 вата за 120лв. Предполагам, че ще бъде достатъчен за изброените консуматори. Въпросът е как да го свържа към инсталацията. Смятам, че директен извод фаза/нула след електромера ще свърши работа.
Ники274 - специалист
На инвертора му трябва акумулатор и управляваща електроника за да може като спре тока,да превключи на аварийно захранване.Отделно трябва уредите които смяташ да захранваш да са на отделен кръг в таблото и към него да подкараш въпросната схема :)
blv - специалист
"Отделно трябва уредите които смяташ да захранваш да са на отделен кръг в таблото и към него да подкараш въпросната схема"

По скоро на отделна шина, т.нар. резервирана шина. Трябва да помислиш и за байпас, най-лесно се прави с ПЕП 1 0 2 за съответния ток, друг вариант за по-големи токове е с контактори.
Ники274 - специалист
Много сложно ще му стане така blv .А най добрия и лесен вариант вариант в случая е ,щом има инвертора(който е киловат и 200) ,да си вземе UPS на киловат и половина.Така UPS-а ще дава постоянен ток и ще го преобразува с инвертора на 220.Когато спре тока автоматично ще преминава на акумулатори.Но по този начин при консумация киловат,схемата ще издържа час някъде.За да може да издържа повече,трябва да се сложат допълнителни акумулатори към UPS.Съответно някой специалист трябва да "пипне" тока на зарядка за да се зареждат както трябва.Обикновено такива UPS-и са на 48 волта,така може чрез комбинация с автомобилни акумулатори да се постигнат големи времеви интервали.Минуса в случая е,че акумулаторите трябва да са в отделно проветриво помещение,понеже имат вредни взривоопасни изпарения.
petromaniq - специалист
Май много филми гледате!!! Май забравяте за какво служат UPS-ите - да имаш време да си привършиш работата( аварийно) и да си изключиш компютъра. Какъв е тоя акумулатор който може да даде 1кв/ч на 220в. Питащият да си вземе един обикновен UPS за захранване само на охранителната система и да не мисли за фризерите, освен ако там не си съхранява "най-голямото богатство" :lol: . А и на никой не стана ясно какво е намерил в нета.... най - много да си купува нови хладилник и фризер. И аз съм в такъв случай "ЗА" мини агрегат - евтино и без да дърпа дявола за опашката..Е за вторичната верига без специализирана помош няма да се размине.
John - специалист
Да си,виждал UPS на банка?Уверявам те,ще ахрани и атомна тепавица :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Централен ЮПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: