ArturDent, да споделя нещо... Представи си махленско кафене в което по новите закони собственика решава дали да се пуши или не... Имам такова и в него се пуши, респективно - има активна вентилация която работи за да изхвърли мръсния въздух навън... Нали се сещаш, че заедно с пушека от цигарите, навън се изхвърля и топлия въздух... Днес пуснах за първи път само един климатик / малкия / от два монтирани и съм много доволен - топло е!... Значи на температурите които са при мен - около 10-12 градуса навън, той се справя много прилично! Скоро пуснах тема за помощ като теб - за избор на климатик http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=. Малкия климатик е същата марка и модел като това което са ти предложили - DAIKIN - FTX25GV1B ... Общата кубатура на отопление е 95 куб. м. в кафето... Не знам къде е точно местоживеенето ти, но ако случайно е някъде около София, около пътя за Перник - пиши ми и ще ти обясня как да ме намериш да видиш как това "чудо" се справя не в домашни условия, а в десетократно по-тежки условия /поне/!
Както казват - аз няма да го рекламирам, техниката сама ще "говори" за себе си!... 
Дано съм успял да те насоча по някакъв начин! Не ти предлагам друга марка и модел, но тоя тест при мен в сравнение с домашни условия е повече от показателен, така си мисля... Правото на избор все пак си е лично твой! Желая ти късмет в избора!!!

Дано съм успял да те насоча по някакъв начин! Не ти предлагам друга марка и модел, но тоя тест при мен в сравнение с домашни условия е повече от показателен, така си мисля... Правото на избор все пак си е лично твой! Желая ти късмет в избора!!!