• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
liusien - специалист
ArturDent, да споделя нещо... Представи си махленско кафене в което по новите закони собственика решава дали да се пуши или не... Имам такова и в него се пуши, респективно - има активна вентилация която работи за да изхвърли мръсния въздух навън... Нали се сещаш, че заедно с пушека от цигарите, навън се изхвърля и топлия въздух... Днес пуснах за първи път само един климатик / малкия / от два монтирани и съм много доволен - топло е!... Значи на температурите които са при мен - около 10-12 градуса навън, той се справя много прилично! Скоро пуснах тема за помощ като теб - за избор на климатик http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=. Малкия климатик е същата марка и модел като това което са ти предложили - DAIKIN - FTX25GV1B ... Общата кубатура на отопление е 95 куб. м. в кафето... Не знам къде е точно местоживеенето ти, но ако случайно е някъде около София, около пътя за Перник - пиши ми и ще ти обясня как да ме намериш да видиш как това "чудо" се справя не в домашни условия, а в десетократно по-тежки условия /поне/! :wink: Както казват - аз няма да го рекламирам, техниката сама ще "говори" за себе си!... :thumbs:

Дано съм успял да те насоча по някакъв начин! Не ти предлагам друга марка и модел, но тоя тест при мен в сравнение с домашни условия е повече от показателен, така си мисля... Правото на избор все пак си е лично твой! Желая ти късмет в избора!!! :2thumbs:
disem - специалист
Днес и аз изпаднах в размисъл.
Отидох да си взема Fujitsu ASYA12LGC за 1110 лв. Веднага ми предложиха Fuji RSA12LGC. Бил същия, но с по-нов тип филтър и по-евтин 1035 лв.
За да е още по-гадно споменаха като отличен и цитирания тук Daikin FTX35JV за 1229 лв. И накрая за черешка на тортата обявиха SHARP AE-X12GHR за 1598 лв.
Последния излиза леко от ценовия пояс, но пак оставаме с избор от 3 машини. Моля колегите занимаващи се с климатици, както и притежателите на посочените модели да споделят мнението си. Благодаря!
velev-klima - специалист
Взимай Fuji 12LGC еднакви са със fujitsu но ценовата политика на едната фирма е по различна и е по изгодно. Машината е чудесна и с икономията ще платиш тока и за 2-3 месеца.
ArturDent - Почти Безобиден
Значи избора остана между следните:
Daikin FTX25GV , Mitsubishi MSZ-GC25VA, Mitsubishi MSZ-GE25VA
Първото Mitsubishi е малко по-стар модел, затова е по-евтино.
Някакви недостатъци на Mitsubishi спрямо Daikin ?
Търговеца, който ми ги предлага, продава и двете марки, както и Fujitsu и Panasonic. Най-много ми хвали Mitsubishi, но предполагам е заради по-голямата печалба, която прави от тях.
Gerald - помощник
Понеже пред мен седи подобен избор - до пролетта да се сложи климатик за бебешка стая 14 кв, давам климатиците на които съм се спрял за сега.

Fujitsu General ASYA07LGC - 1100 лв
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... _asya07lgc
Daikin FTX 25G /RX 25GV - твоя дайкин
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... ftx_rx25gv

Да добавя че за мен филтрите не са толкова важни защото ще разчитам на отделен пречиствател дайкин.
EDI - майстор
ДАЙКИН-а и GC са набори и двете машини са по-стари модели.GE серията е от тази година, с подобрени показатели.И трите машини са среден клас инвертор.МЕ GE e за предпочитане между трите.
Gerald LGC-то е достатъчно за стаята.И ДАЙКИН-а е добра машина, но е с висок минимум - 1,3 КВ и често ще разоби като ОН-ОФ /т.е. кано конвенционален/.
toni_g79 - специалист
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=507 -може да ви помогне в избора,има подробни характеристики,обърнете внимание, че при големината на помещенията минимума е за отопление а максимума е за охлаждане.На мен лично ми харесват Санио ама............ :)
disem - специалист
Интересно защо посочения от колегата Fujitsu ASYA07LGC /1100 лв./ е по-скъп от ASYA12LGC /1049 лв./?
Вчера ми монтираха последния. Ще пиша за впечатления.
EDI - майстор
БУЛКЛИМА, внасяща ДЖЕНЕРАЛ има промоционанли оферти и всеки търговец си слага различна надценка, затова 7-цата може да е по-скъпа от 9-ката и 12-ицата.7-ицата в БУЛКЛИМА е 939 лева, а същата 7-ица на ФУДЖИЦУ е по-скъпа.И двете машини излизат от един и същ завод, но с различна търговска марка.
  • 1
  • 2

Тема "Daikin срещу ??? (Mitsubishi)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: