Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
BanoTheWolf - специалист
За да не откривам нова тема, питам тук :)
Вярно ли е, че хваща плесени и други микроорганизми :? Щот искам банята да си я направя с минерална мазилка. Нямам аспиратор, но има прозорче, ще се проветрява и няма да се задържат парите. Тавана ми е от водоустойчив ГК. Гледах и други мазилки и тавани от ламели "хънтър дъглас", но най-привлекателна ми се стори минералната мазилка :) Нашите българските (на мегахим) качествени ли са ? Какво бихте ме посъветвали?
EDI - майстор
Има ли добро проветрение или вентилация, няма проблеми с покритията.
Аз лично откакто бях купил апартамента 20 години над плочките беше боядисано с вар и нямах проблеми.В момента в който боядисах с латекс ми се вгорчи живота .Започна едно почерняване не ти е работа.Та препарати за мухъл,та нови боядисвания и най накрая изчистих до бетон всички стари шпакловки и сега го правя пак на вар.До пролет ще се види къде е истината
mirk - майстор
Във варта е истината :) и при мене беше същото когато беше на латекс, а тавана стана целия в едни големи капки вода :-D След махането на латекса и варосване няма проблеми.
reevil - специалист
mirk написа:
Във варта е истината :) и при мене беше същото когато беше на латекс, а тавана стана целия в едни големи капки вода :-D След махането на латекса и варосване няма проблеми.
С какво свали латекса?
Не става ли да се направи някаква шпакловка или ще стане още по-тежко положението?
Чака ме същото упражнение и си мисля че както и да го свалям латекса все ще е неравно отдолу и ще иска някакъв вид шпакловка :?
Илиян Илиев™ - майстор
Ми като стане неравно правиш варова шпакловка и готово. :wink:
BanoTheWolf - специалист
EDI написа:
Има ли добро проветрение или вентилация, няма проблеми с покритията.
Ще има добро проветрение :idea:
Ще кача снимки на готовата баня, но за момента не съм закупил баката - нямам време, а и не съм търсил откъде мога да си взема (естествено,че няма да е от бакалията :lol: ). В този смисъл дайте вариант за магазини в София (по възможност в Люлинската част или Хаджи Димитър) като тия големите вериги ги избягвам :) Поздрави!
BanoTheWolf - специалист
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ето и обещаните от мен снимки на вече готовия таван на банята :)
Като завърша т.е. баща ми като долепи плочките и сложи другите работи на банята ще направя тема, с която да се похваля.
Тавана аз си го правих, защото ме влекат мазилките, боята и шпакловката. Получи се според мен идеално. Баката е от 25кг и ми останаха 5кг. някъде. Разходна норма около 5-6кг./кв.м. Тавана е 3кв.м. Фира дадох малко, защото си подлагах отдолу с капака на баката. Нанасяне: първо се грундира със силиконов грунд, защото и мазилката е на силиконова основа (а не с грунд за латекс!!!), чака се да засъхне грунда и се нанася мазилката. При нанасянето се натиска, защото това не е като обикновена мазилка. Мирише гадно наистина и се чака два до три дни според зависи от температурата, за да стегне. На първия ден след нанасянето на пипане се усеща още влажно такова едно никакво :lol: и на втория ден при мен се получи вече крайния и желания резултат. При желание може да се отсича. Баката (25кг.) и грунда (5кг.) ми излезе 89лв. Взех го от DEKO мазилки от склада и представителството за София на бул.Европа 140 (мисля, че беше) срещу Ивеко в посока към Метро Запад. На снимките се вижда отражение на плочките, защото ги замих с обезмаслител :)

Тема "За Банята- латекс, фасаген или силиконова мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: