Най - вълнуващия въпрос зимно време.
energo - специалист
Здравейте колеги,питането ми е следното; може ли на юпиес за ломпютър да добавя акумолатор от кола?
Да мога да го ползвам за помпата на парното.
Благодаря на всички отговорили.
Хубав ден Ви желая.
MamaMy - майстор
Може, но дали ще стане зависи от много работи. Не е толкова просто колкото изглежда :) . А дали самия ти ще можеш това никой не знае.
filmatoplo - майстор
Чувал съм че става , обаче при кой модел юпиес , аз направих тоя номер -и така ме перна тока на акумулаторните клеми :lol: , сега съм със нов юпиес и нов акумулатор .Естествено първия лош юпиес беше за компютър и траеше 3 минути без ток помпата -смехория.Сега със с истински за помпа на Интиел -Поморие.и 75 ампера акумулатор.
stoy@n - специалист
Може аз съм от две години така.Година и нещо си ползвах батериите на UPS-а и като заминаха ги махнах и закачих 45Аh акумолатор.Само че ако акумолатора "клекне" не очаквай да се зареди както със зарядно!
romanpm - майстор
Някъде е писано по тази тема потърси , но едно е важно че синусоидата на напрежението подавано към помпата трябва да е максимално близка до мрежовата иначе помпата ще грее и може да дефектира , а този за компютър е смятан по друг начин :wink:
filmatoplo - майстор
Утре съм до Поморие за 1 юпиес , да ти купя и на тебе 1. :)
kuuuuuul - майстор
По въпроса за комп. ЮПС-си е писано много тка че няма да го коментирам.Има обаче нещо което искам да споделя,аз бях с един стар старозагорски ЮПС ползвах го 3-4г. без проблеми но наскоро го излових че в стенбай режим ми харчи 90вата :x /без помпи и зареждане/ като се има в предвид че е работил почти без прекъсване :x ,веднага си купих от гоцеделчевските и съм доволен в този режим харчи 15вата.Филма, питай утре какво е положението при поморийските :wink:
purkinie - напреднал
И аз от седмица търся ЮПС намерих на тези фирми :
1. Камък ООД - гр. Левски - вграден акумулатор от 14Ah - 150лв ( помпата май леко бучала ??? )
2. Стил електроникс - гр. Гоце Делчев - вграден акумулатор от 7Ah ( не знам дали бучи или не - нека който има такъв да сподели) 150лв
3. Протон - гр. Правец вграден акумулатор от 7Аh ( пак незнам дали бучи) незнам цена
4. Интиел - гр. Поморие повечето от вас сте с такова, но цената е 250лв?

Моля ако знаете други да ги споделите, така темата ще е по-полезна?
filmatoplo - майстор
В Интиел има и за 165 лв юпиес 150 вата.за външен акумулатор . :wink:
kuuuuuul - майстор
На вградени акомулатори не вярвам,особенно ако са две или повече помпи.От Стил Електроник съм доволен/150ватов с външен аком./ обади им се и ако пътуват до твоето населено место ще те изненадат с добра цена :wink:

Тема "Питане за юпиес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: