• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
Ама трябва да си банка да си го купиш :lol:
John - специалист
Е,кой каквото си намери :lol:
Ники274 - специалист
petromaniq написа:
Май много филми гледате!!! Май забравяте за какво служат UPS-ите - да имаш време да си привършиш работата( аварийно) и да си изключиш компютъра. Какъв е тоя акумулатор който може да даде 1кв/ч на 220в. Питащият да си вземе един обикновен UPS за захранване само на охранителната система и да не мисли за фризерите, освен ако там не си съхранява "най-голямото богатство" :lol: . А и на никой не стана ясно какво е намерил в нета.... най - много да си купува нови хладилник и фризер. И аз съм в такъв случай "ЗА" мини агрегат - евтино и без да дърпа дявола за опашката..Е за вторичната верига без специализирана помош няма да се размине.

Колега, провери в нета има си UPS-и по 4-5 KW за домашни нужди.Няма смисъл да се чудиш,хората са го измислили отдавна.
А минуса при генератора е,че не може сам да си зареди горивото :lol: ,трябва го наобикаляш редовно.При UPS-а нямаш никакво обслужване,всичко си е автоматично -слагаш и забравяш ; )
BAlexandrov - специалист
Правиш ли разлика между мощност на ups-a и капацитет на батериите му?
Работата на UPS-a е да поддържа захранването докато тръгне агрегата :lol:
Ники274 - специалист
Ами случвало ми се е да нагодя UPS около 2 kw мощност да захранва едно помещение с близо такава консумация, около един ден издържаше благодарение на допълнителните акумулатори :)
a_nikolov - специалист
За да не гадаем по добре е колегата да каже за какво точно ще се ползва това резервно захранване. Според различни ситуации може да се действа различно.
Както вече споделиха други колеги - спомнете си за какво се използва UPS.
Иначе фризера може да издържи и половин ден без захранване.
  • 1
  • 2

Тема "Централен ЮПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: