Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
iliana - специалист
ами безвъздушно машинно
върху бяла основа боядисвали ли сте наситен цвят
какъв разход ходи с такава машинка -то нашта основа не е и гладка, а леко напръскана
това 90 ст на квадрат истина ли е, жалко че си в плевен
toni_g79 - специалист
iliana написа:
ами безвъздушно машинно
върху бяла основа боядисвали ли сте наситен цвят
какъв разход ходи с такава машинка -то нашта основа не е и гладка, а леко напръскана
това 90 ст на квадрат истина ли е, жалко че си в плевен
иситна е Да :) и за мен жалко че си в Пловдив!!Да,боядисва се няма проблем,проблем ще има ако след време решиш да слагаш по светъл цвят,той по-трудно покрива тъмния и наситен,за разход не мога да ти кажа точно колко,поради факта че не знам точно каква мазилка е!!виж какво пише на кутията значи ще отиде над 2 пъти повече,те го смятат за една ръка на гладка основа!С машина няма да е по-малко разхода от колкото с валяк,просто ще стане от един път ,т.е много по-бързо и качествено :)
iliana - специалист
много благодаря за идеите
с тази машинка може ли да се грундира, или да разредим боя
housedoktor - майстор
И имай предвид .че червеният цвят освен ,че трудно се покрива после ще избелее след около 4 годинки.
toni_g79 - специалист
iliana написа:
много благодаря за идеите
с тази машинка може ли да се грундира, или да разредим боя
Машинката може да боядисва с всякакви бои и лакове и грундове и т..н.Но си мисля,че след като основата е нова,бяла и здрава грундирането е излишно.Освен ако грунда не е с цвят близък до този на боята,и така да се опиташ да спестиш някой лев.В противен случай взимаш боята и да действат!!Не я разреждайте повече от показаното на етикета!!!
П.П Доктора е прав за избеляването,то зависи и от качеството на боята де,и от това колко те пече слънце лятно време,обикновенно избеляването е равномерно и не се забелязва с времето.Аз лично съм забелязал,че на тъмните цветове захабяването личи по-малко от на светлите!Въпрос и на вкус де! :)
iliana - специалист
ами понеже сме купили грунд да го разбъркам ли с червена боя и да грундираме
така първата ръка ще стане розова и по лесно ще покрие
за избеляването-всичко избелява
за покриването на цвета отсега не мисля, защото след 10 години ще има далеч по-добри технологии, мазилки и т.н.
технологиите се развиват с дни :wink:
toni_g79 - специалист
iliana написа:
ами понеже сме купили грунд да го разбъркам ли с червена боя и да грундираме
така първата ръка ще стане розова и по лесно ще покрие
за избеляването-всичко избелява
за покриването на цвета отсега не мисля, защото след 10 години ще има далеч по-добри технологии, мазилки и т.н.
технологиите се развиват с дни :wink:
Честно казано незнам,не съм се сблъсквал с подобен въпрос.Но си мисля, че не е добра идея,понеже най-вероятно са на различна основа и може да не се съвместят и да стане по-лошо.По-добрия вариант е да видите за някакви подходящи оцветители за грунд и да го оцветите.
iliana - специалист
грунда освен за добро свързване с основата , доколкото знам е и за по-малко разход на боя
така че с този цвят май трябва грунд, няма да минем без него
обаче предните майстори, които изчезнаха го бяха взели на декер
а сега боята е на оргахим
чувала съм че трябва да се работи с еднакви материали, ама сега пак нов да купувам-не ми се ще
toni_g79 - специалист
iliana написа:
за 170 кв мисля да взема 3 баки по 25кг-дано стигнат
защото се притеснявам че такъв наситен цвят с две ръце няма да стане::
По тези сметки имаш 75кг боя за 170 кв.,което прави 0.44 кг/кв.м.Това е към 300мл. на квадрат .Аз лично се съмнявам да стигнат :? Системния подход е желателен,но не и задължителен.Дали ще има проблем,че са на различни марки е малко вероятно!!
iliana - специалист
за боята на оргахим дават разход 10кв с 1 л.на ръка-излиза ,че на мен за 170кв ще ми трябват 34л, а аз взимам 45
но може и да не е точно както го пишат, вие все пак сте професионалисти-знаете повече от опит
колко часа след грундиране се минава първа ръка
2-3 часа достатъчни ли са

Тема "Боядисване на къща с вар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: