Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
toni_g79 - специалист
iliana написа:
за боята на оргахим дават разход 10кв с 1 л.на ръка-излиза ,че на мен за 170кв ще ми трябват 34л, а аз взимам 45
но може и да не е точно както го пишат, вие все пак сте професионалисти-знаете повече от опит
колко часа след грундиране се минава първа ръка
2-3 часа достатъчни ли са
В това студено време препоръчвам поне на другия ден да се боядисва.Пиши после да кажеш как е минало всичко,и колко боя е отишла.Направи и някоя снимка.Успех!!!
iliana - специалист
toni_g79 написа:
iliana написа:
за боята на оргахим дават разход 10кв с 1 л.на ръка-излиза ,че на мен за 170кв ще ми трябват 34л, а аз взимам 45
но може и да не е точно както го пишат, вие все пак сте професионалисти-знаете повече от опит
колко часа след грундиране се минава първа ръка
2-3 часа достатъчни ли са
В това студено време препоръчвам поне на другия ден да се боядисва.Пиши после да кажеш как е минало всичко,и колко боя е отишла.Направи и някоя снимка.Успех!!!
ако е станала хубава ще пусна снимки
понеже съм на работа и получавам инфо от вкъщи
майстора не е минал грунд, след първата ръка е станало ужасно по думите на майка ми, сега пръскат вече втора и било по-добре, но още е мокро, дано като изсъхне да стане още по-добре
с 3 баки май ще минат 2 ръце
между двете минавания 2 часа не е ли малко
toni_g79 - специалист
Ще стане,не се притеснявай,стига и майсторите да знаят какво правят :)Когато е мокро е нормално да стои на петна,като изсъхне боята и ще се оправи(стига да е напръскано,както трябва де).
П.П При вас не е ли облачно :? ,аз като гледам какво е време тук на вън,бих изчакал малко да се пооправи,току виж запръскало някой дъжд и всичко ще иде у ма**та :?
iliana - специалист
даже препръсква леко
дано няма проблеми
аз малко се притеснявам че времето е студено и 2ч между двете ръце е малко
дано всичко е наред
iliana - специалист
изсъхна боята обаче пак стои на ивици-явно не е минавано равномерно навсякъде
сега ще боядисаме само петната, защото ако минем навсякъде, пак ще стои на места по-светло и по-тъмно
майстора ми каза че може да е от боята, но то си личи как е на ивици от машината
голям зор тая къща
toni_g79 - специалист
iliana написа:
изсъхна боята обаче пак стои на ивици-явно не е минавано равномерно навсякъде
сега ще боядисаме само петната, защото ако минем навсякъде, пак ще стои на места по-светло и по-тъмно
майстора ми каза че може да е от боята, но то си личи как е на ивици от машината
голям зор тая къща
Според мен не от качеството на боята ,а от количеството :) Да не боядисват с пейнт зоом :) При правилно пръскане не трябва да има нито петна нито ивици,на всякъде трябва да е равномерно,така че и да се пипне някъде след време като довършителна работа пак да не остане петно!!!
iliana - специалист
ами то бая количество отиде- 3баки по 15л и днеска 10 - 55л
то вече и цвета взе да става супер тъмен
toni_g79 - специалист
iliana написа:
ами то бая количество отиде- 3баки по 15л и днеска 10 - 55л
то вече и цвета взе да става супер тъмен
:) една боя колкото и да я наслагваш няма да стане по-тъмна от определения си цвят,дори и 15 пъти да се минава цвета ще си е същия(само слоя ще е по-дебел) за който е дадена,ако наистина става по-тъмно значи боята не е нанесена достатъчно за да достигне истинския си цвят!!По светлия цвят означава,че основата прозира през боята!!!
iliana - специалист
ето и обещаната снимка
в действителност цвета е доста по-тъмен, на моя комп поне изглежда доста по-светъл
но ми харесва
благодаря на всички за помощта :2thumbs:

Прикачен файл

za web.jpg
za web.jpg (89.7 KиБ) Видяна 3147 пъти
iliana - специалист
след цялата тази одисея по къщата, мазилката се напука и на доста места пада
дали беше от това , че не положиха грунд, дали от основата, от смеската на пръсканата мазилка или от непдходяща боя, обаче майсторите си оставиха ръцете
2000 лв, че и повече на вятъра
сега явно ще се наложи изолация или измазване ли не знам
знам че в сайта има много майстори, не искам да обидя никой, но ми омръзна от псевдомайстори
хора дето нищо не разбират от тая работа, си направили фирма и лъжат хората
ама като нямам ни договор, нито гаранция, сега ще си понасям последствията

Тема "Боядисване на къща с вар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: