Мечтата на всяка домакиня
TACHO - специалист
Здравейте колеги и за много години!
Имам следния въпрос: тъй като кухнята и хола са заедно в едно помещение (сега така ги правят за съжаление) имам идеята да направя един свод (евентуално с перденца) между тях двете , който само символично или оптически да създава впечатление за разделност на двете отделни помещния, иначе ще си бъдат едно цяло. Няма да има някакъв плот между тях, защото мястото не го позволява. Тоя свод ще бъде около 2 м. дълъг и не повече от 50-60 см широк в най-дебелата си част, и дебелината на "стеничката" ще е малка, макс. 8-10 см., като в двата си края сводът няма да има колони до земята, защото пак мястото не го позволява.
Т.е. каквото направя, ще трябва да се захване само за тавана.
Моля дайте идеи от какъв лек материал мога да го направя (гипскартон или итонг), който не е нужно да е здрав, няма да носи нищо, а е важно да е лек. И освен това ще съм благодарен на подробно обяснение как точно ще се захване всичко това за тавана. Трябва ли да има някаква рамка, с дюбели ли се прави и т.н.?
Благодаря предварително!

Ако някой е срещал сайт, в което е описано това, пак благодаря!
Bobby - специалист
Приятел ,ако можеш изпрати една снимка за да ги измислим по добре, аз имам подобен свод между хола и кухнята.
masteradmin - майстор
Еми първо прочети тази статия.Преградна стена от гипскартон, след това сам ще го измислиш. Слагаш за тавана един периферен профил, след това и на стените по един 40- 50 см. И правиш рамка. За да не увисне долния профил който се държи само на тези дето са на стената, по средата укрепваш с щендерни профили през 50- 60 см. След това монтираш гипскартона с винтове и си готов.
masteradmin - майстор
Ако искаш свод, просто долния профил ще го вдигнеш нагоре и ще изрежеш гипскартона като свод.

Прикачен файл

svod3.jpg
svod3.jpg (41.27 KиБ) Видяна 17056 пъти

Прикачен файл

svod2.jpg
svod2.jpg (35.98 KиБ) Видяна 17056 пъти

Прикачен файл

svod1.jpg
svod1.jpg (37.83 KиБ) Видяна 17057 пъти
Последна промяна от masteradmin на пон яну 02, 2006 10:28 pm, променено общо 1 път.
masteradmin - майстор
После лайсна и малко гипс.

Прикачен файл

IMGP0646.jpg
IMGP0646.jpg (36.94 KиБ) Видяна 17052 пъти

Прикачен файл

svod4.jpg
svod4.jpg (40.66 KиБ) Видяна 17052 пъти
masteradmin - майстор
Моя съвет е ако си начинаещ не го прави на свод, ако е като трегер ще го направиш за 0 време, само трябва да скриеш главите на винчетата с шпакла и си готов.
TACHO - специалист
masteradmin написа:
Моя съвет е ако си начинаещ не го прави на свод, ако е като трегер ще го направиш за 0 време, само трябва да скриеш главите на винчетата с шпакла и си готов.
Ej blagodarq za snikmite i obqsneniqta.
Principno sym na4inae6t, no si mislq, 4e ne e filofofiq.

A kakvo ima6 predwid "kato treger". :wink:

P.S. zashto ne polu4awam mail pri nowi otgowori?
masteradmin - майстор
Еми не си ли виждал трегер, имам предвид правоъгълник, а не получаваш Emaiл, защото това винаги ме е дразнело в форумите. Ако зададеш 5-6 въпроса ще получиш 50 емаил - много е досадно.
TACHO - специалист
Отказах се от свода, видях друга интересна идея във фотогалерията на форума и се навин за нея!

Между другото сайта и форума са супер, жалко че за сега малко се посещава.
Ама всичко с времето си! :wink:
Извинявам се че пиша в стара тема но става въпрос за доста подобна конструкция и реших че може би е по добре да пиша в нея от колкото да отварям нова такава. Т както споменах ми предстои изработка на подобен свод, и съответно питането ми е следното. Слага ли се профил по извивката на картона (предполагам че да съдейки по разположението на рапидките) и ако да, каква е процедурата - 1во се изрязва картона и след това по неговата форма се полага профилът, или първо се монтира профилът във съответната форма и след това картона.
Съжалявам може да ви се стори мн глупав въпросът ми, но ми обягва моментът :) Имам до момента малък опит с ГК (Правил съм си тавана в банята), но там конструкцията е далеч по проста и елементарна. Предваритрелно ви благодаря за отговорите, и ви поздравявам за форума. Скоро ще пускам нова тема в която има мн неща да питам :)

Тема "Свод между кухня и хол?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: