• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Всичко за дърводелството
шоп - майстор
DTIvanov, вече и с малко опит в тапицерството :cool: , мога да кажа, че си 100% прав. Послушах те и съм доволен. Купих дунапрен с плътност 25 и всичко е ОК.

Даже си мисля, че следващият матрак ако обзавеждам друг апартамент може и да е с 10 см дебелина. Все пак отдолу има и 5 см чамова скара и матрака визуално става над 15 см. Ще изглежда добре, само не знам за спане как ще е:-( Някой ако има опит да каже.
Евалата колега!
Перфектна изработка. Много ми хараса новаторския стил при мебелите - чупиш стандарта.
А със спалнята и матрака направо ме разби :).

Замислям се когато стигна до обзавеждане на моето холче, да си взема 10-ина дни отпуск, малко инструмент и да поразровя из темата за свежи идей, та да използвам на максимум малкото пространство.

Продължавай все така!
DTIvanov - специалист
Шопе, като писах 15 см дунапрен, въобще нямах предвид визията. По моето скромно мнение 12 см е абсолютния минимум за комфортно спане.
rumen302 - специалист
Днес един приятел ми докара от София четири листа дунапрен по 8см дебели. В работилницата си направих рамките. Използвах пдч18мм, вместо фазер. Стана здраво, малко тежичко.
Става въпрос за две легла. Сега се чудя, дали има някаква нужда да лепя дунапрените един за друг и после към пдч-то, или направо да слагам дамаската. Дунапрените са доста грапави и дори без да са хванати стоят доста стабилно.
shadowman - майстор
Тоя дунапрен трябва да "диша" а с това ПДЧ отдолу го запечатваш, дунапрена поема влага и после мухлясва, затова ги правят само на дървена рамка.
rumen302 - специалист
Отдолу съм пробил доста дупки.
shadowman - майстор
И аз съм правил на решето дъното когато изпилзвам дунапренен матрак, но полза никаква. Дано нямаш дертове.
шоп - майстор
rumen302, моят съвет е да ги залепиш. Наистина ще дадеш 5-6 лв за лепило, но ще си спестиш разправията от разместване, която според мен ще настъпи в течение на времето. При мен за двата листа дунапрен 10 и 5 см и основа от фазер отидоха 2 флакончета от най-евтиното полиуретаново лепило с цена 2.99 лв. Има го в големите строителни маркети.

shadowman, преди седмица разглобих един еднолицев матрак на който му се бе счупила чамовата рамка и продънил фазера. Фазера нямаше НИКАКВИ вентилационни отвори, дунапрена бе само 10 см и нямаше следа от мухъл, влага, плесен и каквото и да било. А е ползван около 10 години. Усилих рамката сложих два слоя газер по 5 мм и мисля, че ще изката още поне 10 год:-)
web
Здравейте, интересувам се какви инструменти са необходими за сглобяването на мебелите? Някаде в началото пишеше че се използват по-обикновенни инструменти/машини. Питам понеже си нямам никакви машини и имам желанието да си купя, а не ми се дават много пари понеже няма да ги ползвам много често.
шоп - майстор
инструментите съм ги снимал даже:-))

най обикновенни са. Бормашина, малък ъглощлайф, зеге, ролетка, чук, отверки, прав ъгъл, мокетно ножче, молив...абе изобщо нищо специално.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Пълно обзавеждане на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: