Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
Ще има голямо презапасяване по сечение от къде да дойде мощноста като му е ограничена с предпазителите за къщата просто няма смисъл. А и един основателен минус на кабела 2 по нещо си е че няма отделен защитен проводник. При кабел 3 по нещо си, може да си изведе защитните проводници директно в главното табло и да използва и ДТЗ там което като се има предвид че там ще има бойлер е повече от препоръчително.
PCL82 - майстор
mirk написа:
Ще има голямо презапасяване по сечение от къде да дойде мощноста като му е ограничена с предпазителите за къщата просто няма смисъл. А и един основателен минус на кабела 2 по нещо си е че няма отделен защитен проводник. При кабел 3 по нещо си, може да си изведе защитните проводници директно в главното табло и да използва и ДТЗ там което като се има предвид че там ще има бойлер е повече от препоръчително.
Дали ще има презапасяване по сечение, не можем да кажем, защото не знаем разстоянието между къщата и бараката. Пресовият съединил ми говори, че вероятно електромерът му е изнесен навън. Това значи, че са му пуснали по голяма мощност до къщата, защото 25А главни вече не слагат. Просто при реконструкцията на инсталацията може да ползва, това което е намазал.

За двупроводността съм съгласен, че е минус. Даже е добре да се предвиди собствено повторно заземяване при главното табло.
Дори и при двупроводно захранване ДТЗ може да се сложи в подтаблото в бараката, а в главното табло отделен главен АП.
MamaMy - майстор
Като ви чета с тея ДТЗ и три проводни инсталации, ще каже човек, че досега няма оцелял на планетата от времето преди тях. Много сте наплашени, ама ние сме си живи :-D
mirk - майстор
И кво лошо има от малко повече сигурност, то преди 50 години сигурно не е имало и колани по колите ама в 21 век са задължителни за всички седалки.
mirk - майстор
Маркослончев внимавай като даваш съвети които са в разрез с утвърдените изисквания че хора има всякакви и могат да те разберат доста превратно. Ти си му кажи какво трябва да направи съгласно техническите изисквания в момента а той като иска сам да си прави каквото ще.
MamaMy - майстор
:-D това за обръщението.
Относно съвета мисля, че го дадоха други колеги. Аз само го оправдавам. Не става въпрос за ново изграждане на двупроводна въздушна линия, а за подмяна на съществуваща такава чашки-чашки. Тя е изкарала едни много години безаварийно, обаче разбирате ли изведнъж е станала много опасна особено след подмяна с нов много по-добре изолиран кабел. Хайде моля без придаване на излишна тежест. Там където минава, минава. :wink: Без лоши чувства. Поздрави

ПП живея в село и се чудя защо ЧЕЗ нарушават толкова сериозно закона, като ни изнасят електромерите в края на улицата и ни пускат двупроводен рекордоман :lol:
mirk - майстор
Търсете си правата :wink: в наше "село" ЕВН слагаха трипроводен рекордоман :shock: едно жило фаза и две жила за нула.
gundie - помощник
Не разбрах 2х16 има ли нужда от носеща тел?
Тези специални клеми, какво им е специланото, как се връзват, не можах да ги намеря в нета, както и опъвателните?
gundie - помощник
Дайте едно рамо, че в събота или неделя трябва да слагам кабела :partyman:

Тема "Смяна на външен кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: