Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
Колеги, някой да има добри впечатления от програма за Bad Sectors‎, може и удоусовска, хардовета са 2 и единият е добре. Ако е под DOS, то не всичи могат да бутнат, защото харда е на лаптоп. Може да го закача на голямата машина, но трабва да купувам преходник и е излишен разход.
ArturDent - Почти Безобиден
Отговор: Търси на сайта на производителя на диска - винаги имат.

Съвет: Програмата се казва нов диск. Опита ми сочи, че сега ако закърпиш положението, след известно време проблема ще се завърне с нова сила. Тогава ще загубиш данни и т.н.

Производителите на дискове оставят върху диска малко скрити сектори. Когато самия диск открие проблем, той преадресира проблемния сектор на някой от тези "скрити" сектори. Когато и те свършат ти започваш да усещаш проблема. т.е. диска е започнал да си отива отдавна....
Johny - майстор
Съгласен съм, че това е най-добрата програма. Интересно е да екпериментирам малко. Иначе машината е с международна гаранция още половин година /HP DV7/, пък и стотина лв, не са много. Дали ще се съгласят /STEMO/ да им пратя само харда, или ще искат целият лаптоп?
С 2 леви - специалист
Johny написа:
... машината...
:wink:
По торентите има 0-day ......нещо си. Boot CD. Там има всичко необходимо. Но сайта на производителя (на диска) има най-правилния инструмент.
За Стемо не знам. Май няма да им хареса.

С 2 леви ... и аз так му казвам - машина. То си е такова.
1115 - специалист
Правиш Low level format с подходяща програма и ако повредените сектори са много малко ще се "релокейтнат" в резервните за които ти споменаха по-нагоре.

Не винаги обаче са "хардуерни" и след подобен формат често диска е в отлично състояние и без нито един "релокейтнат" сектор.
Тоест имало е "софтуерни" лоши сектори.
Разбира се обяснението ми е малко ламерско, но се надявам да вденете за какво иде реч.
montoya - майстор
Аз на два диска вече вадя късмет и лошите сектори са в началото на диска, а не са разпръснати по целия диск. И в двата случая отцепих парчета по 5 гигабайта от началото на диска които остават неформатирани, а диск С започва след тях!
Johny, някой път вносителите не признават гаранцията, заради няколко скапани сектора. Затова аз процедирам така:
Ако се появят лоши сектори - вземам един кондензатор на 220V зареждам го и подавам напрежение с него към електрониката на диска. Тя изгаря но без видими следи - енергията в кондензатора не стига за да опуши платката, но пък стига да скапе електрониката, която е на доста по-ниско напрежение. Е преди това съм си копирал данните.
Johny - майстор
До март 2011 има време и мисля да ползвам стандарната процедура, пък после ще видим. Гледам има 3-4 фирми оторизирани да пддържат сервизно НР.
Един път Стилтех ми отказаха гарация на скъпо дъно, кото бяха взели от Ресет Компютърс - бил изкривен един пин на процесора. Забравих да ги питам кой точно от 500-те.:lol:
От тогава купувам от директен вносител, но този лаптоп дойде от Америка или Германия - така и не разбрах.
Johny - майстор
Днес ми обадиха, че са сменили харда /4901 бад сектора/. :? Нито една програма не можа да го пребори. Другият хард казаха, че не се нуждае от смяна - само 35 бад сектора - казваше една програма. Може да се е регенерирал.
Браво на Stemo и на международната гаранция!

Апропо! Една програма каза, че единият ми хард /не този на лаптопа/е с 29% здраве и подлежи на незабавна замяна. Аз нямам оплаквания. Дали това не е търговки трик на производителите - като се види на колко години е и да казва - купувай нов?

Тема "Лоши сектори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: