• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Продават се термостатични трипътни вентили, за четирипътни незнам
LazarGanev - "Велик майстор"
Naskata написа:
Може ли за задвижка на вентила (трипътен или четирипътен) да се ползва термоглава?
Не знам как ще стане - оста на вентила се върти, а оста на термоглавата се движи осово.
Naskata - специалист
Де да знам-хрумна ми и не знаех дали някой е пробвал, защото с тази задвижка, която ми предлагат, трябва да се командва от микропороцесор и даже не посмях да си помисля за цена. Като отварянето на вентила е постепенно, спрямо тепомпературата на водата в котела, а не на една или две или три степени (въобще да не говорим за механично-ръчно), варирайки от 0 до 10 волта.

Малко съм разколебан, дайте някаква идея за задвижка, дето да не е майка си и баща си...
За какво ще се ползва този трипътен/четирипътен вентил
Naskata - специалист
LazarGanev написа:
За какво ще се ползва този трипътен/четирипътен вентил
Трипътен.
Връзва се на топлата вода на котела и с негова помощ се образуват два кръга (малък и голям). Малкият върти водата в котела и е до 60 градуса, след като температурта на водата в пиролизния котел премине над 60 градиса, постепенно отваря и подава топла вода към големия кръг, който захранва радиатори, болейри, лири.
Е, да, така е, там е задължителен, иначе няма пиролиза. Какви цени ти обадиха и за какъв цолаж, че те варират много?
Naskata - специалист
LazarGanev написа:
Е, да, така е, там е задължителен, иначе няма пиролиза. Какви цени ти обадиха и за какъв цолаж, че те варират много?
цол и 3/4
със задвижка и управление (без трансформатор 24 V) 480 без ДДС
Naskata написа:
цол и 3/4
Е няма такъв размер - може би 1 1/4"?
Naskata - специалист
LazarGanev написа:
Naskata написа:
цол и 3/4
Е няма такъв размер - може би 1 1/4"?
Сгреших.
Цол и 1(2
а цол и 3/4 е изхода на котела
Казах ти че няма размер 1 3/4". Помоли Антон БМ да ти сметне минималния диаметър вентил който можеш да ползваш, за да не се набутваш.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: