Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Profi Stroi - специалист
Тия с зъбите са по бързи :)
HD - специалист
bobtosh написа:
според мен доста над 40кг винкел е това, вижте снимките:
Ами да ти кажа от моята остъклена тераса, така на ръка като ги "претегля" (не съм ги слагал на кантар искам да кажа), имат може би към 30-40 кг грубо казано - винкелите бяха "Г" образни, само че заварени за да станат "Т" образни. Само че аз отвън имах една декоративна решетка, която закриваше точно единия прозорец - само тя тежеше към 7-8 кг може би.
Квадратурата на остъклението не си я спомням точно в момента, ама беше горе-долу колкото твоите тераси (едната само де) - бе някъде към 4-5-6 кв. м ...
bobtosh - специалист
HD написа:
bobtosh написа:
според мен доста над 40кг винкел е това, вижте снимките:
Ами да ти кажа от моята остъклена тераса, така на ръка като ги "претегля" (не съм ги слагал на кантар искам да кажа), имат може би към 30-40 кг грубо казано - винкелите бяха "Г" образни, само че заварени за да станат "Т" образни. Само че аз отвън имах една декоративна решетка, която закриваше точно единия прозорец - само тя тежеше към 7-8 кг може би.
Квадратурата на остъклението не си я спомням точно в момента, ама беше горе-долу колкото твоите тераси (едната само де) - бе някъде към 4-5-6 кв. м ...
аз ще измеря 1м винкел колко тежи и ще ви кажа после колко са били с точност до 1 кг! :wink:
bobtosh - специалист
малко по-късно...

ами 1.8м тежат 3 кг. => 57м винкел (толкова го измерих и изчислих) съответства на приблизително 95 кг.

незнам по колко върви на кило? някой по-горе каза 0.20 лв
=> 19-20 лв да излезе всичко. ... е очаквах повече де...

30 кг. сателитна чиния върнах за 65лв (но алуминия си е алуминий)
HD - специалист
Ами виж сиа, ако после наистина няма какво да ги правиш тия винкели (т.е. наистина не ти трябват) единственото, което ти остава е да ги предадеш на вторични, пък колкото земеш - толкова, все ще е файда.

Тема "Дайте акъл за сваляне на винкелно остъкление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: