• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
spec - специалист
но за да изцеждам максимално топлината от огъня, държа Б2000 на 50 градуса. Тогава ако има ел.задвижка на 65 гр, водата в бойлера няма да мръдне
filmatoplo - майстор
Става и така :) щом ти се инвестира , аз понякога ненужно оскъпявам някой системи , само ядове след време .Много клиенти ми искат да направя така че , когато котела истива циркулацията към бойлера да спре а към радиаторите да продължи до 30 градуса в котела -да се ползвал максимума . :wink: А за конденза в комина никой не мисли -направо им казвам да забравят за тези лиготии.
Последна промяна от filmatoplo на пет окт 08, 2010 5:26 pm, променено общо 1 път.
spec - специалист
Няма ли по-евтин вариант и да е 2-в-1, т.е. елзадвижка с два термо-датчика?
filmatoplo - майстор
Има един терморегулатор с който може да си нагласяш долна и горна граница-виж Dobrikit.net терморегулатор номер 13 .
romanpm - майстор
Не е ли по-добре с диференциален термостат :? виж тук : http://www.intiel.com/dt_bg.htm :)
filmatoplo - майстор
Да , донякъде и диференциалния термостат ти покрива нуждите-да ти движи ел клапана , отделно за помпата си имай Б2000 .
spec - специалист
Благодаря за идеите, но имам и още един въпрос.
Задвижката (ел.клапана) може ли да е с постоянно подадено напрежение в едното крайно състояние?
Или работи импулсно - с крайни изключватели?
Идеята е да ползвам оригиналния електро-терморегулатор на бойлера. Но той ще подава постоянно напрежение, когато е затворен (има вероятност това да е с дни) - има ли проблем с ел. задвижката?
filmatoplo - майстор
Търси информация за съответния двупътен зонов вентил -няма такъв който да изгаря , но са различни .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Помощ за свързване на задвижка към контролер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: