Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Илиян Илиев™ - майстор
Не видях да има ценоразпис, но пише че минималните поръчки са от 120 евро.

Иначе тук има всичко нужно за какъвто и да е калъп. Опитай с онлайн преводач или ми дай линк, но едва ли ще съм много по-полезен от преводача имайки предвид ползваните термини. Все пак ще се опитам.
svetliopi44 - Чирак...
Мен ми трябва материал за човешка фигура в оригинален мащаб ... всичко което намирам е много скъпо ,а за моя проект ще е безумно скъпо ... май ще се мъча с гипс, но как ще избягам от обратните ъгли не знам... :?
ebahti - майстор
до никъде не стигнах,единственното приемливо нещо е 1 американски материал за такива отливки ама е много скъп...нещо такова което го бъркат в "ловци на митове "по дискавъри........ама за човешка фигира ще идат около 2,3 хиляди кинта
Lumin - специалист
Ето ви решения за матрици от двукомпонентни силикони и полиуретани:
http://www.reckli.net/home.html?&L=8
имат представител в България.
mirk - майстор
Пишете в Google "щампован бетон" и излизат един куп фирми които предлагат калъпи и направо готови настилки.
bulchat - напреднал
bigshop, опитвал съм да правя калъп с обикновен силикон, но нищо не се получава, защото твърдостта/якоста му е малка. Просто се къса или при пълнене с материал се раздува...

laki1968, каква е квадратурата на стената, която искаш да облицоваш и смяташ ли колко калъпи ще ти трябва, за да един квадрат? Или смяташ с едно калъпче да отливаш на ден по една плочка :roll:

Има двукомпонентни силикони, но цената им в българия е доста висока 40-50лв за килограм, а за един калъп с размер 100х30х40мм ще ти трябват поне 5 килограма. По-изгодно е да си вземеш една щампа за бетон и да действаш ;)
stivemaster - майстор
Махнали са си ценовата листа от сайта но ей тези са твоите хора http://www.bestimex.net/silicons.html имат всичко което ти трябва , специално за това което ти трябва. Иначе ако ти се стори скъпо (почти сигурно) виж полиуретаново лепило във салам 600 мл. или гр. , примерно Судал можеш да намериш на около 8,50 лв/бр. , тоест около 12 лв/кг. . По евтино май нема.
svetliopi44 - Чирак...
Аз реших, моя калъп ще го правя от оребрен гипс... всичко друго ми е много скъпо и си губи смисъла за една отливка ... едва ли ще намеря друг човек да иска същата фигура ...
Илиян Илиев™ - майстор
Светльо баш не го разбрах какво точно ще прави, но ако е това, което си мисля ми се върти нещо неизпробвано в главата.

Демек, ако ще е статуя трябва да има оригинал. Демек друга такава статуя или да си я направи от глина с двете майсторски ръце, или от гипс или от епс чрез изрязване и шлайфане.

След като получи оригинала продължава с епоксидна смола и подходящото за нея платно.

След втвърдяване на двете половини следва армиране и изливане с подходящ материал.

И за да не разтворят двете половини при отливането пак ми се върти нещо неизпробвано в главата, но ще го спомена след интерес от страна на Светльо, защото и без това ми се струва трудоемка идеята ми та не ми се пише напразно.

п.п. Ако фигурата ще е за вътрешно помещение и човека е способен да направи скулптора от гипс, епс, глина или каквото и да било, варианта ми за отливка се обезмисля и бих споменал какви са ми вижданията за направата на армирана гипсова фигура, естествено отново неизпробван метод.
svetliopi44 - Чирак...
Значе имам оригинал на фигура ... искам да и направя калъп и да я отлея от гипс... оригинала е манекен за дрехи ,но от скъпите и неми се съсипва ... уникално е направен със всички дребни детайли...

Тема "ОТЛИВКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: