• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Илиян Илиев™ - майстор
Ми поразрови се из форума и ще видиш, че теракола е панацея. От изравняване на замазки, през поправка на подронени мазилки стигайки до качествени шпакловки.

А лепенето на плочки с теракол си е по между другото. :lol:

Даже го препоръчваха някъде за поправка на полусъборен от ръждата мост. :lol:

п.п. Може и аз да съм го препоръчвал някъде иронизираки панацеята, но не помня вече. :-D
сола 180 - специалист
Илиянски, проблема (както и при теб) е , че на всички лепила казвате ТЕРАКОЛ.А това е само арткул на "Боро".Това страшно ме дразни .Обаче затова и по магазините им пробутват на хората квото има.

Идва бай Иван и вика: Дай ми 5 торби теракол(имайки предвид лепило за плочки) и Оная му дава нещо което и Тя си мисли, че е Теракол и готово.
И накрая майстора вика:ми тва не става.......и кво правим????????
Йорданов2 - специалист
plo4kata написа:
Че аз да не си лепя плочките със шпакловки,че те да ползват лепилото за шпакловане... :?
"Ние не пикаем във вашите пепелници, затова не хвърляйте фасовете си в нашите писоари", така ли беше?
Илиян Илиев™ - майстор
сола 180 написа:
Илиянски, проблема (както и при теб) е , че на всички лепила казвате ТЕРАКОЛ.А това е само арткул на "Боро".Това страшно ме дразни .Обаче затова и по магазините им пробутват на хората квото има.

Идва бай Иван и вика: Дай ми 5 торби теракол(имайки предвид лепило за плочки) и Оная му дава нещо което и Тя си мисли, че е Теракол и готово.
И накрая майстора вика:ми тва не става.......и кво правим????????
Ми и мен ме дразни, когато някой препоръчва шпакловката да се направи с теракол или направо да си каже с лепило за плочки. Във форума има много такива препоръки.

Иначе аз не казвам на всички лепила теракол, а визирам точно използването на лепило за плочки при шпакловане.

А оня с фасовете и писоарите да си мълчи, така поне ще изглежда по-интелигентен.
Йорданов2 - специалист
А оня с фасовете и писоарите да си мълчи, така поне ще изглежда по-интелигентен.

Казваше се Вонегът, вече си мълчи.
Илиян Илиев™ - майстор
Йорданов2 написа:

Говедо, за теб говорех. Не бъди остроумен. Просто признай пред себе си, че не си разбрал за какво говорим с колегите и си замълчи интелигентно. :wink:
Йорданов2 - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Йорданов2 написа:

Говедо, за теб говорех. Не бъди остроумен. Просто признай пред себе си, че не си разбрал за какво говорим с колегите и си замълчи интелигентно. :wink:
Ми... то... такова... я си мислих, че се говори за лайстни, а не че "говорим с колегите" за "терикола"... И че пишещите не са зидаромазачччо... стукккоебасимаммма... спагеттти..., а прости фаянсаджии...
Пърдон, както викат италянките... Млъквам интелллигентно...
HD - специалист
plo4kata написа:
И друг път чети упътването на опаковките!!! На тераколът например пише:висококачествено лепило за залепване на плочки (да се нанася до 10мм.)това не е материал за изливане,за шпакловане или тем подобни...има си други материали за тази цел :wink:
Уоууууу, четейки мненията по-надолу, тука работата ще стига до бой май :-D :-D :-D

Спокойно колега, ВИНАГИ чета упътванията на опаковките :idea:

За прагчето честно казано си бях приготвил цимент + пясък (ама по-едър пясък, а имаше и малко чакъл из него), обаче:
1. Домързя ме да разбъркам сместа;
2. Хартиса ми разбъркан терако ..., извинете, лепило за плочки :wink:
3. Вследствие на т.1 и т.2 го излях с лепилото за плочки.

Викам си, все пак е един праг, който после ще облека с плочки, какво толкова. Височината му бе около 2 см.

* Лепило за плочки ползвам САМО на Церезит (СМ11 най-често), понякога някакви по-евтини измислени, но за по-неотговорни работи.
И честно казано и аз наричам лепилата за плочки с общото "теракол", но със сигурност знам какво купувам :wink:
Ако наемам майстор, също му купувам Церезит, така че не той казва какво ще е лепилото!
Преди ползвах и продукти на Боро, също съм много доволен, ама май са малко по-скъпи ...

* Шпакловам не с теракол, а с циментова или гипсова шпакловка, според зависи от помещението (външно или вътрешно). Гипсова шпакловка ползвам също САМО на Церезит (СТ126, защото с нея шпакловам най-лесно, все пак не съм майстор).

Понякога ми се е случвало, да няма от продуктите на предпочитаните от мен производители и съм вземал някакви други (Теразид (специално гипсова шпакловка), някакви други бъркочи и т.н.) - ми разликата е огромна и винаги съм съжалявал ...

Ето ви няколко снимки на прага, а и на завършения коридор ;-)
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ето го и коридора, който е "Г"-образен:
Изображение

Изображение

Изображение

Всъщност много се отклонихме от темата мисля, която така или иначе май се поизчерпа?
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за монтаж на алуминиеви лайсни (профили) на праг?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: