Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
миро8311 - специалист
Някой знае ли защо не ми изклучва терморегулатора каква може да е причината при положение ,че терморегулатора е нов а бойлера е загрял много.Можи ли да е от тази тръбичка където се вкарват терморегулатора и термозащитата незнам вече от какво може да е и мисля какво ли не :?
tysonlkr - специалист
По какво съдиш че бойлера е загрял много :?
Опиши по подробно за проблема.
mirk - майстор
Функцията на терморегулатора е да изключва :lol: проблем би било ако не изклкючи :-D или по скоро имаш предвид термозащитата ти изключва :?
Panzer - специалист
Да, но на колегата не му изключва... Ако имаш врътка за градуси, опитай да я завъртриш до положение в което се чува щракане. Ако не се чува, то значи терморегулатора е дефектен, Друго за което се сещам е да извадиш датчика от тръбичката да го прегледаш , може и там да е проблема.
Ники274 - специалист
миро8311 написа:
Някой знае ли защо не ми изклучва терморегулатора каква може да е причината при положение ,че терморегулатора е нов а бойлера е загрял много.Можи ли да е от тази тръбичка където се вкарват терморегулатора и термозащитата незнам вече от какво може да е и мисля какво ли не :?
Пробвай да намалиш температурата на изключване на терморегулатора,трябва да има някакво копче с което се регулира температурата на сработване.Ако не се промени ситуацията,единия проблем може да е в самия регулатор и трябва да се смени,а другия вариант е датчика на терморегулатора да не е опрял хубаво в корпуса и да не отчита температурата правилно,също така връзката от датчика до регулатора трябва да седи свободно,не трябва да е пречупена,опряла някъде и т.н.
moimoimoi - майстор
а дали е свързан правилно :?
John - специалист
Има и друг вариант -въздушна тапа в бойлера.Отваряш крановете и източваш 10-ина мин. Получава се при спиране на водата .
DMN - майстор
Може да са му залепнали контактите на терморегулатора. В друга тема, ти вчера беше сменил нагревателя и със сигурност има връзка с този твой проблем. Или нещо си объркал, или стария ти нагревател е избил към корпус и от там голям ток и залепване на контактите. Бушон да ти е изгарял във връзка с бойлера? Терморегулатора мисля, че в крайно ляво положение трябва да щрака(изключва), дори и при студена вода.
миро8311 - специалист
Терморегулатора съм го взел за нов от магазин за ел.части отварях го не са залепнали контактите вързан е правилно да смених ми нагреватела и беше пълен с варовик бойлера.Но не ми изключва както казвате в крайно ляво положение.Какво да правя пак нов регулатор ли да купувам можи ли да е от самият контакт в тази тръбичка където е датчика но дори и така да е трабва да изключва в крайно ляво положение а той не изключва :?
DMN - майстор
Първото за което се сещам, сложи една тенджера с вода на котлона и загрей водата, потопи осезателя(края на тръбичката) на терморегулатора вътре и така вече ако не щрака като го въртиш, значи не е наред.

Тема "Проблем с терморегулатар на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: