Мечтата на всяка домакиня
estorm - специалист
Ако някои има снимки, чертежи или просто може да обясни моля да помогне. Мястото е ниша широка 90 см като самата фурна е желателно да стои максимално вдясно .
naB4o - специалист
Ами самата фурна, обикновено се вгражда в шкаф 60 см (габаритен размер) Т.е. ширината й е около 56 см.
Дълбочините им варират, но от край до край е около 50-55 см
Това ми е минало през ръцете, може да има и други. Разгледай размерите на ел-уредите по магазините :) И после си разкрой шкафа според това, което си си харесал :)
Илиян Илиев™ - майстор
Ми освен да ти снимам мойта фурна и да ти дам размери?

Трябва да е стандартно, защото е вградена в сериино произвеждана ефтина мебел.

Ако желаеш утре вечер евентуално ще щракна снимки и ще опъна рулетката.
solo5 - майстор
Изображение

http://www.mobbo-bg.com/static_resource ... _ceni.html

Първи ред, горе - вдясно

P.S. мериш си разстоянието и размерите на предполагаемата печка и не забравяш да прибавиш 18мм за дебелината на ПДЧ-то (примерно)
naB4o - специалист
Именно затова е по-добре първо да има закупени ел-уредите, за да има техните габарити. И от там вече да си мери нишата за вграждане и остатъка за другата част от шкафа.
estorm - специалист
Благодаря за отговоpите . Това отдолу чекмедже ли е ? Има ли отстрани и отгоре термоизолация ? Отзад няма гръб , нали ? Пари излизат ли отнякъде ? Какъв кант да сложа за да няма раздуване от евентуални пари ? Каква площ покрива лицето спрямо тялото на самата фурна ?
peter_m - специалист
estorm написа:
Благодаря за отговоpите . Това отдолу чекмедже ли е ? Има ли отстрани и отгоре термоизолация ? Отзад няма гръб , нали ? Пари излизат ли отнякъде ? Какъв кант да сложа за да няма раздуване от евентуални пари ? Каква площ покрива лицето спрямо тялото на самата фурна ?
Отдолу остава място за еднин шкаф (чекмедже), изолация няма (печката си има), отзад не ти е нужен гръб (ако има (дори и не цялостен) се повишава устойчивоста на самия шкаф), пари не излизат (освен като отвориш вратата), канта няма значение - важно е как е залепен, лицето е с по около 2 см от всяка страна по-широко от тялото (по-точно се хваща обикновено с два винта за страниците на шкафа).
tassel - специалист
И аз да попитам... Не е ли по-добре тези разпънки от горната страна, да са обърнати обратно, ако се слагат котлони отгоре, защото иначе по-голямата част от тях ще се изреже и няма да има смисъл от тях?
shadowman - майстор
Аз монтирам една бленда (разпънка) във вертикално положение на 60 мм само отзад понеже е по-широка ще пречи я на кабели на маркуча с газта (като се има предвид, че отгоре и има котлони).
todor_tsanov - специалист
виж с това дали може да ти свърши работа http://dox.bg/files/dw?a=da8f6e79bc в главното меню има шкафове горен и долен ред има и за фурни за вгреждане

Тема "Каk изглежда шкафa за вградена фурна ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: