Здравейте....Спука се тръбата за студена вода в нашия блок..на всичко отгоре се спука в моя апартамент. до одеве съм заварявал с цо 2 то...Едвам закрепих положението но не за дъгло......Та решихме ще се сменят тръбите с полипропиленови..от 1 ет. до 7 ет..поялник имам до 63 мм ...правил съм инсталации няколко пъти но с до 20 мм.....Старата метална тръба е май цол и четвърт....външния диаметър е 43 мм......Мислих цяла нощ и измислих демонтираме старата тръба ...това съм го правил вече ...преди това разбиваме кофражите между етажите и после тръгваме от най долния етаж с полипропилен като на всеки етаж оставям тетка с предварително монтиран кран примерно с 3/4 ...Слагам скоби дето може да придържат тръбата до стената .пускам тръбата до горе и пускаме водата за пробите.....после всеки комшия се спасява по единично .....или дружно....
Въпросите ми са греша ли някъде в последователноста.......
Какви тръби да ползвам като размер и марка.....
Крановете какви да бъдат предвид дебита да е моксимален....тоест класически кранове или с сфера тип бозаджийски.......
Струва ли си да слагаме изолация......сега има доста конденз по металната тръба.
Колко време се нагрява полипропилена и на колко градуса...при 20 мм 5-6 сек...при по големите размери пак ли е така....Четох темата за конците и калчищата...до сега ползвам тефлон и никъде не съм имал проблем...ама знай ли се да не се изложа пред чузденците...(комшиите)
Има ли някакви нормативни изисквания понеже индивидуалните водомери ще са след крана най вероятно пак пп тръби до водомера....!
В общи линии всякакви съвети ще са ми от полза.....Благодаря предварително..!
Въпросите ми са греша ли някъде в последователноста.......
Какви тръби да ползвам като размер и марка.....
Крановете какви да бъдат предвид дебита да е моксимален....тоест класически кранове или с сфера тип бозаджийски.......
Струва ли си да слагаме изолация......сега има доста конденз по металната тръба.
Колко време се нагрява полипропилена и на колко градуса...при 20 мм 5-6 сек...при по големите размери пак ли е така....Четох темата за конците и калчищата...до сега ползвам тефлон и никъде не съм имал проблем...ама знай ли се да не се изложа пред чузденците...(комшиите)
Има ли някакви нормативни изисквания понеже индивидуалните водомери ще са след крана най вероятно пак пп тръби до водомера....!
В общи линии всякакви съвети ще са ми от полза.....Благодаря предварително..!