Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Neno Er - специалист
Да не са ти продали термостат за фризер. :lol:
А като прегрява бойлера, защо термозащитата не изключва?
С терморегулатора и термозащитата шега не бива. Сменяй ги с нови за да няма "БУМ".
moimoimoi - майстор
По скоро погледни от колко до колко градуса е терморегулатора- да не са ти продали за печка,който е мисля от 80 до 300градуса :lol:
имал съм такъв случай :lol: клиента ме вика да сменя терморегулатора и ми дава новия, и аз по навик ги гледам и какво да видя-той за фурна
а може и да не работи новия терморегулатор,ако капилярката е изпуснала газ-та
миро8311 - специалист
Не е за фурна :-D до 72градуса пройзводство е на зита русе бг.производство е а, за термозащитата аз не го оставям да прегрява но си е загрял доста и го въртя този тъпия регулатор и не изключва.Но можи и както ми казвате да е изпуснал газта от капсулата .Ще я огледам тази капсола :?
MamaMy - майстор
Те в тези няма газ. Ако е от типа като на Фламината, има много ментаци и често дефектират.
moimoimoi - майстор

Прикачен файл

termo_zita(2).jpg
termo_zita(2).jpg (13.19 KиБ) Видяна 4761 пъти
Neno Er - специалист
Моимоимои,
Моите уважения, но май не си отварял бойлер.
lubomirlz - специалист
Защо да не е, бойлери и терморегулатори има всякакви, а колегата да пробва да натика осезателя по навътре. В горната част водата е по-топла, осезателя трябва да стига някъде до средата на бойлера.
Trifun - специалист
миро8311, щом казваш, че не чуваш щракането като въртиш врътката - отпиши го тоя терморегулатор.
Купи си терморегулатор от магазина до бившето кино "Здравец" - блока вляво - те са представители на "Елдоминвест" и взимат частите директно от завода. Не е лошо да си купиш и комплект уплътнения ( за фланеца, за нагревателя и за анодния протектор ), защото често се оказва, че в другите магазини ги нямат ...
eng_angelov - помощник
Донесете терморегулатора в завода или ако сте по-далеч го пратете по куриер за наша сметка. Ще го подменим без проблеми и ще изпратим друг, пак за наша сметка. За нас е важно да изследваме рекламациите.
Ако има пропуск на флуид, трябва да има омасляване с миризма на газ за горене (вероятно в областта на запойките). Правихме една партида /10 000бр/ със запойка с калаен припой на осезателя. От нея се върнаха двадесеттина броя с подобен проблем. Правим 100% проверка на продуктите в три етапа от производството за наличие на течове и мога да гарантирам, че от завода не излиза протекъл регулатор. Проблемът възниква в последствие и е важно да разберем каква е причината /съхранение, околна среда, скрити дефекти.../. Наистина ще съм благодарен ако ни го изпратите. До откриване на проблема и неговото отстраняване, правим запойките със сребърен припой.
mirk - майстор
eng_angelov първо добре дошъл във форума. Оставам с впечатлението че произвеждаш бойлери :? кажи за коя марка става въпрос.

Тема "Проблем с терморегулатар на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: