KIBRIT написа:Gladiator_BG,не толкова снега,а температурите са важни !Аре сега...Преди няколко дни взех едно Туинго на половинката,че голфа сдаде напълно багажа. Беше с чисто нови летни маркови гуми.Живея в Сф,Симеоново по баирите. Оня ден при -10 го извадих за сефте и реших да го тествам по снега. Гумите са с добра шарка с големи прорези и мислех,че тая лека колца ще си драпа и с тях.За моя изненада още докато изляза от двора по наклонената улица и айдааааа....Виждал ли си топка за кърлинг как се врътка и носи...И с мен беше същото,цели 300-400 м се удрях в единия и другия бордюр,носех се със задницата и с вратите напред,а всичките ми опити за някакъв контрол бяха напълно смешни.... Оставих я долу на улицата,изкарах Еспяйса ,взех 4 ЗИМНИ гуми Дебика Фриго,обух Туингото и ....... НЯМА НИКАКВА ПРИЛИКА ОТПРЕДИ. Повярвай ми,като снегорин е сега,драпа и нагоре и надолу с юркане,суперстабилно е по снега,щом и жената си го кара без проблеми вече,а иначе е много страхлива по сняг.
При ниски температури има значение материала от който са направени летните и зимните гуми !
Всички имаме коли, нали ?
vanko68
- специалист
1478 мнения в "Сложихте ли вече Зимните гуми ??"
ditronix
- специалист
Температурите са много важни!Не случайно се препоръчва слагането на зимните гуми в края на есента,независимо дали има сняг!Аз тази година реших да хитрувам,уж времето беше топличко до декември...Да,ама не,наложи се да спирам веднъж екстремно и само дето не влязох под един автобус.Това с нови летни гуми,но на студена настилка!Изпързаля се колата,едвам я озаптих!Зимните гуми са с меки смески и "лепнат" по-добре при ниски температури!За мен изобщо няма място за спор,който както е решил така да кара.Аз задължително съм със зимни гуми през зимата и толкова.Е,наистина е зор съхранението им през лятото,че за три коли са си дванадесет парчета,но няма как!
ArturDent
- Почти Безобиден
Аз вече се отказах да ги балансирам (зимните).
Трябва предварително да изчистя джантите, да извадя камъчетата от грайфера на гумата и т.н. Имам един познат гумаджия - той неговите ги балансира всеки месец. Той така вика - за месец се изтриват поне 10 гр. само от паркиране. Аз мисля че е повече.
Трябва предварително да изчистя джантите, да извадя камъчетата от грайфера на гумата и т.н. Имам един познат гумаджия - той неговите ги балансира всеки месец. Той така вика - за месец се изтриват поне 10 гр. само от паркиране. Аз мисля че е повече.
schuldiner
- майстор
Че вий махате ли ги зимните?
Аз си карам със зимни целогодишно, колкото изкарат. Лятото бяха добре, щото още от април са сликове. Мека гладка гума за лятото ми е много удобна. Сега пак ще купувам някакви и така... На година-две нови, щото сме ларж... Пък и с тез дупки из Варна всяка гума става осмица за няколко месеца.
ПП Пълни глупости са, че зимната не става за горещините. Просто повечко се износва. За щастие при мен е равномерно и не се налага баланс (говоря за лека кола под сто коня, все пак).
Аз си карам със зимни целогодишно, колкото изкарат. Лятото бяха добре, щото още от април са сликове. Мека гладка гума за лятото ми е много удобна. Сега пак ще купувам някакви и така... На година-две нови, щото сме ларж... Пък и с тез дупки из Варна всяка гума става осмица за няколко месеца.
ПП Пълни глупости са, че зимната не става за горещините. Просто повечко се износва. За щастие при мен е равномерно и не се налага баланс (говоря за лека кола под сто коня, все пак).
Chefo77
- майстор
schuldiner написа: ПП Пълни глупости са, че зимната не става за горещините. Просто повечко се износва. За щастие при мен е равномерно и не се налага баланс (говоря за лека кола под сто коня, все пак).Пич, вярвай ми - не ти трябва да разбираш ЗАЩО зимната не е хубаво да се кара лятото. Ако си карал с някакви застреляни летни и ги сравняваш със зимни ... може и да няма разлика. Но да твърдиш, че няма никаква разлика изобщо ...

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература