• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

vanko68 - специалист
KIBRIT написа:
Gladiator_BG,не толкова снега,а температурите са важни !
При ниски температури има значение материала от който са направени летните и зимните гуми !
Аре сега...Преди няколко дни взех едно Туинго на половинката,че голфа сдаде напълно багажа. Беше с чисто нови летни маркови гуми.Живея в Сф,Симеоново по баирите. Оня ден при -10 го извадих за сефте и реших да го тествам по снега. Гумите са с добра шарка с големи прорези и мислех,че тая лека колца ще си драпа и с тях.За моя изненада още докато изляза от двора по наклонената улица и айдааааа....Виждал ли си топка за кърлинг как се врътка и носи...И с мен беше същото,цели 300-400 м се удрях в единия и другия бордюр,носех се със задницата и с вратите напред,а всичките ми опити за някакъв контрол бяха напълно смешни.... Оставих я долу на улицата,изкарах Еспяйса ,взех 4 ЗИМНИ гуми Дебика Фриго,обух Туингото и ....... НЯМА НИКАКВА ПРИЛИКА ОТПРЕДИ. Повярвай ми,като снегорин е сега,драпа и нагоре и надолу с юркане,суперстабилно е по снега,щом и жената си го кара без проблеми вече,а иначе е много страхлива по сняг.
ditronix - специалист
Температурите са много важни!Не случайно се препоръчва слагането на зимните гуми в края на есента,независимо дали има сняг!Аз тази година реших да хитрувам,уж времето беше топличко до декември...Да,ама не,наложи се да спирам веднъж екстремно и само дето не влязох под един автобус.Това с нови летни гуми,но на студена настилка!Изпързаля се колата,едвам я озаптих!Зимните гуми са с меки смески и "лепнат" по-добре при ниски температури!За мен изобщо няма място за спор,който както е решил така да кара.Аз задължително съм със зимни гуми през зимата и толкова.Е,наистина е зор съхранението им през лятото,че за три коли са си дванадесет парчета,но няма как!
microamp - специалист
Пример:
http://vbox7.com/play:36b8fe97
червената кола: летни гуми
синята кола: зимни гуми
ArturDent - Почти Безобиден
Up, май стана време пак да питаме.
Chefo77 - майстор
ArturDent написа:
Up, май стана време пак да питаме.
Аз към Димитровден ще се включа. Но защото съм хитър, ще си ги закарам да ги изправя и балансирам (на отделни джанти са ми) и като захладнее пред къщи с крика ще ги сменя :)
ArturDent - Почти Безобиден
Аз вече се отказах да ги балансирам (зимните).
Трябва предварително да изчистя джантите, да извадя камъчетата от грайфера на гумата и т.н. Имам един познат гумаджия - той неговите ги балансира всеки месец. Той така вика - за месец се изтриват поне 10 гр. само от паркиране. Аз мисля че е повече.
schuldiner - майстор
Че вий махате ли ги зимните?
Аз си карам със зимни целогодишно, колкото изкарат. Лятото бяха добре, щото още от април са сликове. Мека гладка гума за лятото ми е много удобна. Сега пак ще купувам някакви и така... На година-две нови, щото сме ларж... Пък и с тез дупки из Варна всяка гума става осмица за няколко месеца.

ПП Пълни глупости са, че зимната не става за горещините. Просто повечко се износва. За щастие при мен е равномерно и не се налага баланс (говоря за лека кола под сто коня, все пак).
piron45 - майстор
Ох, и аз още се мотая, ама скоро трябва да извадя зимните гумета от гаража и да ги отупам от прахта :lol:
Chefo77 - майстор
schuldiner написа:
ПП Пълни глупости са, че зимната не става за горещините. Просто повечко се износва. За щастие при мен е равномерно и не се налага баланс (говоря за лека кола под сто коня, все пак).
Пич, вярвай ми - не ти трябва да разбираш ЗАЩО зимната не е хубаво да се кара лятото. Ако си карал с някакви застреляни летни и ги сравняваш със зимни ... може и да няма разлика. Но да твърдиш, че няма никаква разлика изобщо ... :)
ebahti - майстор
и аз си карам и лятото с зимните.......доста добре се държат-щото ми паднаха добри гуми с голем грайфер без пари де :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: