Мечтата на всяка домакиня
estorm - специалист
Много добре дотук. Вече знам как да проектирам шкафа и . Благодаря на отзовалите се .
tassel - специалист
shadowman написа:
Аз монтирам една бленда (разпънка) във вертикално положение на 60 мм само отзад понеже е по-широка ще пречи я на кабели на маркуча с газта (като се има предвид, че отгоре и има котлони).
Не е ли по-добре и предната да е така или поне по-тясна? Също и за мивката.....
pavkatay - майстор
estorm написа:
Много добре дотук. Вече знам как да проектирам шкафа и . Благодаря на отзовалите се .
А ти кога ще се отзовеш?
Малко обратна информация не е излишна в този форум- имам предвид снимков материал и инфо-какво си постигнал.
Помгахме за дограма,щори ,мебели.......
estorm - специалист
pavkatay написа:
estorm написа:
А ти кога ще се отзовеш?
Малко обратна информация не е излишна в този форум- имам предвид снимков материал и инфо-какво си постигнал.
Помгахме за дограма,щори ,мебели.......
Веднъж вече пуснах снимки на дограма правена от мен и ' някои ' изрази мнение че виждаш ли това било професионална работа и нямало начин да е сефтето на начинаещ. Това ще се получи и с другите неща които сам съм си направил ей така от кеф . Просто изпипвам нещата и няма да хукна да убеждавам когото и да е било че аз го направих.Затова край на снимките :lol:
pavkatay - майстор
Този 'накоЙ' ти даде известни насоки и за ВРЩ при все,че преди това подходи негативно и помоли за резултати и обратна информация.
Ама няма резултат-само приказки
estorm написа:
Не мисля че има голяма философия в изработката на щорите. Особено в сравнение с дограмата. Като гледам моята не виждам кое е сложното. По скоро исках да се разисква темата за да могат по голям кръг от хора да имат полезно инфо кое как става. Май ще трябва аз да подготвям материала , но ми се искаше да го направи някои майстор.
estorm написа:
Предлагам да пускаме по някоя снимка на профилите срязани и продупчени със съответното габи и сглобки сложени до тях. С едно уточнение за вида на профила и марката може би всички заинтересовани ще намират така това което им трябва. Ако можеше да се създаде една галерия в този сайт със снимки на всички видове сглобки които се правят и с какви инструменти стават било то от алуминий или дърво ще е по полезно от доста обяснения.
estorm - специалист
Ей заради такива спамери форумите се обезличават до голяма степен. Навремето ти предложих , ако имаш нещо лично към мен да се видим и да решим проблема. Ако ли не не пиши повече в моите теми че ми е много лесно да те открия и да оставя добрите си обноски .
pavkatay - майстор
Това последното ще го пропусна покрай ушите си.
А иначе снощи освен всичко писано щях да ти пускам и схемата на моя шкаф,но съм заспал.
И дай некоя снимка,де.

Прикачен файл

P1010029.jpg
P1010029.jpg (59.53 KиБ) Видяна 16788 пъти
тото - специалист
shadowman написа:
Аз монтирам една бленда (разпънка) във вертикално положение на 60 мм само отзад...
Достигнах до същото решение, след като се оказа, че в книжката на фурната има изискване за 5 мм. свободно разстояние за вентилация, отпред, между горната част на фурната и плота. Бях предвидил да има спънка там за да оформи фасона и ми се струваше, че без нея ще стои грозно. Но тази фуга от 5 мм. изобщо не се набива на очи.
Някои фурни имат особености, които определят конструкциата на шкафа.
Тази, която аз вграждах има връзка с плота котлони в задната част, с метална тръбичка за отвеждане на парите от фурната над плота. Това пречи да има и задна хоризонтална спънка.
NatalyTake - специалист
Моляяяяяяяя,.... имам питане почти по темата, но не искам да задръствам форума с нова тема...
Поръчах си фабрични шкафове за вградени електроуреди (фурна, хладилник=фризер) от мебели Ирим (по-точно цяла кухня) и съм доволна от изгледа и изработката за цената която платих, но...
Сега не смея да си купя електроуредите, защото се оказа, че габаритите на електроуредите са до милимунда равни на отвора на шкафовете. Някой правил ли е като мен и дали има някакви тънкости при монтажа на електроуредите, ако се окаже че милимундата не е в минус, а в плюс на ... :? Би трябвало Ирим да се съобразяват със стандартите на габаритите на електроуредите. Поне така си мисля. Така ли? Или на дали?!...
iva6ki - специалист
Копуваш си уредите и пробаш там дето задира се запилва и това е.По
лесния вариант е да си свалиш ръководството на уреда и да сравниш
размера/монтажен отвор/ при теб с този предписан от производителя. :roll:

Тема "Каk изглежда шкафa за вградена фурна ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: