• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
тръбите са пластмасови и не виждам какъв е проблема да измеря утечката, за 10 мА и на мен ми е интересно как ще се държи след година две :) та за това го казах че ще я решавам след като видя бойлера :wink:
mirk - майстор
При мен нов Дипломат ми дава около 1500МΩ между нагревател и корпус на гърнето мерено с мегер 500V.Обикновенна 30mA ДТЗ на Moeller до сега не е сработвала никога, като се има впредвид че през нея минава захранването и за една старичка пералня, разбира се пералнята и бойлера са на отделни предпазители и в съседни помещения. При реален тест със съпротивление 10кΩ (токът е 22мА) между фаза и корпус в бойлера и при пералнята ДТЗ пада веднага. ДТЗ не прави проблем и при едновремената работа на бойлера и пералнята.

Чак да мериш утечката не е нужно. Ако мегера ти даде високо изолационно съпротивление дори и след няколко работни цикъла, няма да има проблем. При праг на сработване на 10мА от 5мА при 220В напрежение означава че минималното изолационно съпротивление е 44кΩ Това е много малко изолационно съпротивление и въобще не е допустимо уред да работи с такова, както знаеш минимално допустимото изолационно съпротивление при ниско напрежение 220В е 0.5МΩ ако не е изисквано повече за конкретната машина. Това ще рече че максималната утечка при това изолационно съпротивление е 0.44мА и е безопасна. За това е приета и такава стойност 0.5МΩ за минимално допустима под която не трабва да работи.
lubomirlz - специалист
Инсталацията на приятелчето е готова, изпълнена е само с шнайдерска апаратура. Изолационното съпротивление измерено с 500V мегер е над 500 Мом. Земно около 7 ома. Въпросната 10мА ДТЗ след 1 месец експлоатация не е сработвала.
mirk - майстор
От къде я купихте тази ДТЗ 10мА и правил ли си тестове при колко реално сработва.
lubomirlz - специалист
Купена е от Филкаб, при колко реално изключва не съм я мерил, изключи с 27 килоома съпротивление което е някъде около 8мА .
pavelari - майстор
lubomirlz написа:
Купена е от Филкаб, при колко реално изключва не съм я мерил, изключи с 27 килоома съпротивление което е някъде около 8мА .
E тя тази на 30мА сработва при 18-20мА - така, че всичко е ок
  • 1
  • 2

Тема "ДТЗ 10мА - Бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: