Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Делян - специалист
Ебати спора дето настана от едно невинно въпросче :lol:
entusiast, просто ще кажа, че окото се плаши, ръката - не. Майката на една работа е, да я започнеш :-D
А пък това за правенето на банята сам и пазарната икономика е леко казано неуместно сравнение. В България има всичко друго само не и истинска пазарна икономика. Сигурно цените на тока, водата, парното, газта, хляба, горивата и т.н и т.н. се определят от пазара :? Затова ще продължавам да си правя баните сам.
chapara - майстор
Делян написа:
:lol:
entusiast, просто ще кажа, че окото се плаши, ръката - не. Майката на една работа е, да я започнеш :-D
Все си мисля,и си мисля ,че преди да се започне,трябва добре да се усмисли и намисли. :roll: :wink:
stivemaster - майстор
Колега entusiast не си написал какво мислиш да ляга отгоре на прагчето , защото ако няма да се държи за него , може да нямаш прагче изобщо . Ако използваш линеен сифон както колегата ти е дал идея след него може да не слагаш нищо.Всичко зависи от идеята ти за паравана или преградата така да се каже. Ако мислиш да правиш прагче от плочки , на теб очевидно принципно ти е ясно накъде отива водата и каква трябва да е формата на парчетата плочки , ти остава да решиш проблема с рязането им точно на размер.Ако работиш с калпава резачка и твърди плочки , ще разбереш защо майсторите дават много пари за машини и после се палят в темата ти в началото. Но ти казваш че можеш да ползваш такава с водно рязане , тогава можеш да се справиш сам.Внимателно замерваш размерите на всяка плочка в началото и в края , ако трябва ги очертавай за да видиш дали кривиш още като режеш и така... Не се плаши и не спирай по средата.
Какво да ти кажат , така наречените майстори опитващи се да изкарат някой лев в най скапаната държава на света. При това в "бизнес" със други сигурно 50 000 "майстори" стигнали до там , да бачкат на цени от 5 лв/м2 .
И още нещо за дългогодишната опитност на фаянсополагащия .Тъй като имам опит в набирането и обучението на работници в строителството - ще кажа че най оборотните фаянсаджии , тоест с най много в последствие положени квадрати всъщност са необразовани (етнически небългари) и преминават три месечно практическо и едномесечно теоретическо обучение и "скачат в тигана". На всичкото отгоре легализирайки изкарания документ за 400 лв. даващ им втора степен на професионална квалификация им помага да вземат в Германия примерно в момента заплата мечта . Това знам как звучи за колегите му които с повече опит и може би талант бучат в началото на темата но......
entusiast - специалист
Значи да продължа, че ме нелатяха други задачки тази седмица и поостолжих нещата. Благодаря на тези, които са се отзовали през това време :)
КАЧВАМ МАЛКО СНИМКИ

Прикачен файл

DSC_1770-2.JPG
DSC_1770-2.JPG (108.64 KиБ) Видяна 7012 пъти

Прикачен файл

DSC_1767-2.JPG
ТАКА ИЗЛЕЖДАХА НЕЩАТА В НАЧАЛОТО
DSC_1767-2.JPG (99.85 KиБ) Видяна 7012 пъти
entusiast - специалист
Значи, направих си водопровода на чистата вода. В нишата с водомерите имам едни ужасни врътки и отклонения, но го измислих и се получи много добре! :) Изучих го и този занаят :)

Такааа...
Каналите за отходната вода ги прокопах. Реших да го правя така, както го бях измислил в началото - двата сифона близо един до друг (долу на снимката се вижда). Остава да огъна малко едната тръба и да ги фиксирам, но искам да ги наглася точно на 33,3 см разстояние, колкото е една плочка, за да ми се паднат точно на ъглите на плочките на пода.

Сега обаче дилемата ми е другаде - на снимките горе се виждат че ъглите на помещението са скосени (качвам по-доле още една снимка отблизо). Мислех първоначално да ги изрежа/изкъртя и да докарам нормален ъгъл, обаче се оказва много трудно. А пък ако лепя почките пак така - резани ивици плочки на скосеният ъгъл, както беше преди, се страхувам дали ще ги направя хубаво :( Защото точно там си личеше най-много "майстърлъка" на "майстора" който е правил банята накога на стария собственик. Ужасно пипкаво ми се срува правенето на такива скосени ъгли, а пък изразването им е ужасно мъчително, шумно и прашно... Та не знам как да подходя. Дали се продават пластмасови лайсни за ъгли на 45 градуса?

Прикачен файл

DSC_1768-2.JPG
DSC_1768-2.JPG (157.06 KиБ) Видяна 6996 пъти

Прикачен файл

DSC_1833-2.jpg
DSC_1833-2.jpg (124.68 KиБ) Видяна 6996 пъти
plo4kata - специалист
За ъглите бих те посъветвал да се постараеш малко с рязането,което няма да е лесно,а лайсните ги забрави,голяма глупост са тези вътрешни лайсни и онова оранжевото коляно да не си посмял да го сложиш в тази посока! измисли нещо друго!нагрей тръбата на место ако трябва с пистолет за горещ въздух и пъхни коляно с друг размер вътре.
Бат Иво - специалист
stivemaster---По принцип желателно е всеки сифон да е свързан директно с централната тръба.Наклона нетрябва да е голям!Преди да фиксираш тръбите можеш да си играеш с подглавяне под тях за нагласа на нивото.наливаш с кофа дебела стуя в сифона и следиш дали се затруднява с поемането на водата.Наклона нетрябва да е голям щото се получава засмукване и ще ти изтегля водната възглавница от сифона седователно ще ти мирише после!!!!За праг вземи плътни тухли или газбетон нарежи си ги на подходящи парчета и ги залепи на пода с теракол/под конец и нивел от горе/!Налепи си подовете колкото по малки плочки толкова по-лесно за направа на наклона!Не слагай големи плочи ще береш ядове с направата!!!!!!10/20 или 7,5/15 е идеалния размер.Като налепиш помещенията залепи горната страна на прага с лайсните и под нивел/мастар!На другия ден като исъхнат можеш да мериш всяка една от лайсната до пода и да си я режеш както ти идва там!На трапец,триъгалник или каквато и да е форма!Успех. :prost:
jekasus - майстор
Лесен начин за скосеният ъгъл
http://www.picvalley.net/u/1871/2122187 ... G8cQN9.BMP Не мога да го кача като снимка :?
Просто застъпваш плочка с плочка.
Leon - специалист
сола 180 написа:
Ами поздрави и от нас.Майсторите де.
...................................................................
.
Майсторско свидетелство да имаш?

Или пък ... форум е ... в него всеки може да си сбъдне мечтите и въжделенията!

Leon - специалист
plo4kata написа:
Решението е да си извикаш майстор!Тези неща не стават с обяснения,а с дългогодишен опит!Затова не можем да излезем от кризата,всеки сам си прави банята,................................................
...
МааАалииИиии

Плочката,

Значи пусналия темата е виновен за кризата!

Бих те предложил за нобелова награда... но кой съм аз!

п.п. От толкова кадърни "майсторчета" хората взеха да си правят баните сами!

Тема "Нещо го закъсах с пода на банята :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: