Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Leon написа:
plo4kata написа:
Решението е да си извикаш майстор!Тези неща не стават с обяснения,а с дългогодишен опит!Затова не можем да излезем от кризата,всеки сам си прави банята,................................................
...
МааАалииИиии

Плочката,

Значи пусналия темата е виновен за кризата!

Бих те предложил за нобелова награда... но кой съм аз!

п.п. От толкова кадърни "майсторчета" хората взеха да си правят баните сами!

:lol:
Почнал си подред :lol: Давай...мен,Чапара,Делян и другите.....
Leon - специалист
На това му викат "Гузен негонен бяга"!

п.п. За Чапара нищо не пиша. Майсторът си е майстор и по постовете си му личи!

:wink:
entusiast - специалист
plo4kata написа:
За ъглите бих те посъветвал да се постараеш малко с рязането,което няма да е лесно,а лайсните ги забрави,голяма глупост са тези вътрешни лайсни и онова оранжевото коляно да не си посмял да го сложиш в тази посока! измисли нещо друго!нагрей тръбата на место ако трябва с пистолет за горещ въздух и пъхни коляно с друг размер вътре.
Не те разбрах за оранжевото коляно - какво му е??? То прави ъгъл към стената, а от него нагоре ще тръгне дългата тръба - не съм го сглобил, само съм сложил частите една до друга. И коляното не е поставено и залепено (освен гумата ги и лепя). Преди на негово място имаше тройник, но вече нямам нужда от отлокнението за ваната.
Не мога да разбера идеята ти - при положение, че хората са измислили готови сглобки, кеф ти с лепене, кеф ти с гума, аз да огъвам тръби като в социализма, когато нищо нямаше... каква е целта?
сола 180 - специалист
Лъвче много си просто бе бате!!!!

Диплома може да имам , може и да нямам.Ама имам толкова клиенти колкото ти не можеш и да си представиш.
Да си жив и здрав.Кефят ме такива майстори на словото като теб...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
plo4kata - специалист
Имах в предвид,че това коляно е правилно да се сложи в обратна посока,а не така с уплътнителят напред ,както си го сложил...
entusiast - специалист
plo4kata написа:
Имах в предвид,че това коляно е правилно да се сложи в обратна посока,а не така с уплътнителят напред ,както си го сложил...
така е, и затова ще го залепя с PVC лепило
tassel - специалист
По принцип коляно се слага само горе, на изхода. По-добре сложи една или две дъги 45 градуса.
Бат Иво - специалист
entusiast написа:
Значи, направих си водопровода на чистата вода. В нишата с водомерите имам едни ужасни врътки и отклонения, но го измислих и се получи много добре! :) Изучих го и този занаят :)

Такааа...
Каналите за отходната вода ги прокопах. Реших да го правя така, както го бях измислил в началото - двата сифона близо един до друг (долу на снимката се вижда). Остава да огъна малко едната тръба и да ги фиксирам, но искам да ги наглася точно на 33,3 см разстояние, колкото е една плочка, за да ми се паднат точно на ъглите на плочките на пода.

Сега обаче дилемата ми е другаде - на снимките горе се виждат че ъглите на помещението са скосени (качвам по-доле още една снимка отблизо). Мислех първоначално да ги изрежа/изкъртя и да докарам нормален ъгъл, обаче се оказва много трудно. А пък ако лепя почките пак така - резани ивици плочки на скосеният ъгъл, както беше преди, се страхувам дали ще ги направя хубаво :( Защото точно там си личеше най-много "майстърлъка" на "майстора" който е правил банята накога на стария собственик. Ужасно пипкаво ми се срува правенето на такива скосени ъгли, а пък изразването им е ужасно мъчително, шумно и прашно... Та не знам как да подходя. Дали се продават пластмасови лайсни за ъгли на 45 градуса?
Тея сифони като ги гледам неса добри нямат водна възглавница!Ще ти мирише от канала през тях!!!На 100%!
plo4kata - специалист
На тези сифони май се слага чашка от после да не миришат,а коляното си го слагай както искаш,като знаеш много... :-D банята си е твоя
kernel_daemon - помощник
Колега, браво, че си се хванал. И мен ме чака абсолютно същото. Имам същата баня като теб и я почвам до месец. :)
Бих се радвал ако пуснеш снимки как си направил ВиК-то около водомера. Както и още снимки как върви работата в банята :)

Тема "Нещо го закъсах с пода на банята :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: