• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
IJAN - специалист
Няма и да разбереш.Щото ако са го оправдали и стане публично достояние това нали знаеш каква пукотевица ще настане особено към определено малцинство.
kuger - майстор
Майстори, имам саморъчно направена брава,размери по желание и според това, какво съм имал под ръка. Бравата е подходяща за солидна метална врата, примерно гараж. Смея да твърдя, че е супер секретна, отвън има само една дупка ф 10 мм.Ако се погледне през дупката просто нищо-дупка.Много съм зле с програмите за чертане,но,обещавам, ще я разглобя,ще направя снимки и ще ги пусна тук.Има хора техничари, ще разберат принципа и ще помагат на други мераклии, че ми е писнало от "братята" и не само от тях.Предполагам и не само на мен, а и на много от вас.
Имам и някой и друг проект за "съвет" на неканени гости, но там мълча,защото може да се заинтерисуват някои други инстанции.
Transporterr - специалист
"че е отрепал крадеца в собствената си къща и при това при самозащита! "

това му казват превишаване пределите на неизбежната отбрана.

"Не е обществено опасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана, за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго, чрез причиняване вреди на нападателят в рамките на необходимите предели"

Съвсем общо може да приемеш, че нападайките те без оръжие, не би следвало да се отбраняваш или защитаваш с нож или пистолет или какъвто ида е предмет (оръжие) с който да причиниш телесна повреда.
Казно накратко нещата не са толкова прости :?
IJAN - специалист
Аз пък мисля,че по добре е да останеш жив и здрав и да те съди български съд,отколкото да си ограбен ,пребит и да не си превишил пределите на самоотбраната.И така пак опираме до един добър адвокат .
k_georgiev1956 - специалист
IJAN е абсолютно прав.
ПО-добре да си жив и здрав, а мангала убит, отколкото обратното.

Колкото до закона, той е такъв защото го правят адвокати. С него изкарват маса пари и от виновни и от невинни. Трябва да се обединим и да наложим промени както е в САЩ. Влезе ли ти в къщата, дори в двора, гръмни го пък после го питай какво иска.
zoro1 - специалист
Transporterr написа:
"че е отрепал крадеца в собствената си къща и при това при самозащита! "

това му казват превишаване пределите на неизбежната отбрана.

"Не е обществено опасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана, за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго, чрез причиняване вреди на нападателят в рамките на необходимите предели"

Съвсем общо може да приемеш, че нападайките те без оръжие, не би следвало да се отбраняваш или защитаваш с нож или пистолет или какъвто ида е предмет (оръжие) с който да причиниш телесна повреда.
Казно накратко нещата не са толкова прости :?

А другата страна?Двама "брадчеди" на по 20-30 години срещу старец на 70-80?А кой е по-по най?
Познат сърбин ,говорехме за тази тема и сподели ,в Швейцария два решили да ограбят някаква къща,ама вътре били семейството и сина и башата като си изкарат автоматите -та на сол.Полицията им се е извинила за неудобството ,че им изпотъпкали моравата за да вдигнат труповете...
Проблема е ,че няма на ББ да му влязат в къщата ,щото си има охрана...както и други подобни нему.
tzetzo160 - специалист
Пролетта се опитаха да ме оберат и то докато спях след смяна. Около 12 на обяд беше. След продължителна звънене на вратата, за да се провери, дали е празен апартамента се почна да се човърка по обикновената ключалка, която даже майка ми и аз никога не сме заключвали - само тряскаме вратата! Не ни бяха обирали досега никога! Сънен само си обух анцуга и се, запромъквах към вратата, да сложа поне райберчето, за да си обуя маратонките и да съм готов. Преди да успея вече вратата поддаде на напъна. Използвах момента на изненада, като доотворих вратата и крадеца се стрелна като куршум по стълбите-на втория етаж съм. понеже бях по чехли, нямах шанс да го догоня и запратих желязото по него, което му отскочи от врата, като топче тоалетна хартия...Хубавото беше, че комшията отдолу веднага излезе и се втурна след него, а не се кри зад шпионката, за жалост не го хвана. После съм слушал всякакви коментари-можеха да са двама, да е въоръжен. са да беше показал, че има хора в апартамента...Да ама след моята намеса се надявам да е получил медицинска помощ, защото удара си беше сериозен, а иначе какво - още на следващия ден пак ще работи. Според мен трябва да се наказват подобни отрепки, а не само да се сплашват иначе ще се чувстват големи късметлии! Забравих да допълня, че майка ми има куче - мъстия като порода, което през цялото време гък не каза!

Прикачен файл

P5070234.JPG
P5070234.JPG (56.52 KиБ) Видяна 5442 пъти
andon1980 - специалист
Доста интересна тема аз я прочитам няколко пъти.И при мен се появява същия проблем.Почти ми е готова виличката в балкана и искам да се погрижа и за сигурноста.В интерес на истината в района е нямало кражби цялата минала зима нямах врата а едно одеало нищо не е пипано ,въпреки че вътре си имаше доста машинарии ,кабели и подобни неща.Но аз не обичам така да се оставят нещата на случайноста.До няколко дни ще инсталирам голяма клетка за куче в двора и след около две седмици вече ще са две каракачанки.Едната на 5 години другата на 10 месеца.Още нямам ограда на двора а съседите са добри възрастни хора затова кучетата като ме няма мен ще стоят по клетките.Намерих едни хранилки за автоматизирано хранене на гравитационния принцип цената им е 20 лв за брой така че мисля да опитам с тях.Има и някакви с електроника но струват по 400 лв ,ценана не е най важна в този момент но ми се струват изнежени.Пък и къде е 20 къде е 400.Идеята ми е в къщата да се сложи локална аларма с джиесем модул.Има такива по 200 лв с доста екстри отделно с позвъняване към сим картата могат да се включват и различни устройства.Ако има някой по запознат ще публикувам линковете нека даде някаква препоръка.По принцип аз от кражба съм пострадал само 2 пъти.Единия път бях дете бяха ми купили колело и ми го откраднаха другия път работих цяло лято с парите си купих мотор и него ми го откраднаха.Останах с много неприятни чуства така че ако има атака от крадец бих му отвърнал по много краен начин.Едната идея е ако локалната аларма ми позвъни на телефона че има влизане аз да отворя чруез позвъняване клетките на кучетатаи да включа осветлението.Това би станало лесно ако вратите са с електромагнитните ключалки от по 40 лв и от единия край има пружина която да я държи под напън.При подаване на сигнал вратата се отваря мигновенно.Другата ми идея е някаква механизация за пръскане със спрей.В 4те части на стаята да има флакони и да се изпръскат едновременно .Между другото тия аларми имат и система за мониторинг-слушаш какво си говорят вътре посетителите/за да си сигурен че не е фалшив сигнала както може и ти да и м кажеш нещо.Общо взето май ще се спра на това
Transporterr - специалист
каракачанки, спрейове автоматични резета на клетките ..такива хора са ми най забавни :) все едно че гледам американски филм
Какво имаш вътре за пазене е по важният въпрос.Ако е само от параноя има по ефтини средства.Ако си държиш семейното имане ..пак!
Може би най добрият начин да се опазиш от крадци, е да не влизаш в периметъра им на действие.Нещо като в бойните искуства -да не влизаш в безмислени битки.Всеки сам да си го разтълкува :)
Тръгвайки по другият път, няма отърване
На братовчед ми вилата във с.Горни Лозен е жив пример.Никой вече не знае бртоя на влизанията.Даже по едно време седяха там и имаше малко сражение.Резултата е че сега няма не само нищо метално по нея(разбирай кабели улуци контакти )ами и стъбището замина .Разбира се някой би попитал къде в целият този филм е полис.. Ами на трибуните на 1-я ред .Там е.
Разбира се аз съм на принципа да се направи каквото може! Но има такива случаи където просто целта не оправдава средставата.
Един стар лаф гласи- взимат от който има какво да му се вземе.А пък един още по стар - Най-богат е този, който се задоволява с най-малкото(Сократ)
Бих го перефрразирал - от колкото по малко неща имаш нужда , толкова по щастлив си .Което си е чисто сигански жувот (без сарказъм го казвам)
ZMeyGorianin - майстор
Така е колега, но хората казват "вържи попа да е мирно селото". За мен след 3-4 "интервенции" решението е 6.35 и 220. Първото когато си там и второто когато те няма!!!
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32

Тема "Съвети за опазване на жилището от крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: